NovostiRS/BiH

Počela blokada Federacije: Uprkos ultimatumu zahtjev nije usvojen, borci otkrili šta slijedi

0

Izgubili strpljenje

Uprkos ulitimatumu demobilisanih boraca, da sjednica Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH, bude održana sutra ili će u uslijediti blokada ovog entiteta, ista nije usvojena.  Sjednica je zakazana za četvrtak, što demobilisani borci nisu prihvatiti. Potvrdio je ovo još jutros za Buku Fadil Duranović, jedan od boraca koji je među prvima jutros stigao pred zgradu parlamenta Federacije.

Za sada su blokirali saobraćaj u Srebreniku i na autoputu kod Graničnog prelaza Bijača, potvrđeno je iz BIHAMK-a.

“ Mi više sa njima nemamo šta pričati. Oni će blokirati putne komunikacije, a ne borci”, istakao je za Buku Duranović i dodao: “Žao nam je građana, ali mi samo želimo svoja prava! Već više od godinu dana političari igraju neku svoju igru, na koju mi jednostavno više ne pristajemo. Tokom marta smo u više navrata blokirali saobraćajnice, petlje, a odustali smo od ovog vida iskazivanja nezadovoljstva samo zbog građana koji su na ovaj način bili izloženi dugotrajnim putovanjima. Ali već smo i ranije najavili ako na danas ne budu ispunjeni naši zahtjevi, što su oni ignorisali, da ćemo  blokirati bazne puteve i saobraćajnice u cijeloj Federaciji jer drugog načina nemamo. Neće doći do blockade rada institucija”.

Iz Operativnog centra MUP-a ZDK su rekli kako nema zvanične potvrde za okupljanje boraca i moguću blokadu saobraćajnica, ali policijske snage su već raspoređene na lokacijama gdje su do sada bila organizovana okupljanja boraca i blokade.

Ministarstvu  unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nije pristigao nikakva  zahtjev i nije prijavljeno nikakvo okupljanje.

”Imamo saznanje da će saobraćaj biti blokiran, pratimo situaciju i policijski službenici su na terenu, nema još obustave saobraćaja. Imamo saznanja iz medija, nemam podnesen zahtjev i nije prijavljeno nikakvo okupljanje”, kazala je  portparolka MUP-a Suvada Kuldija za N1 I dodala da ”MUP prati situaciju”.

HERCEGOVKA MARA IMA 100 GODINA: Sad svi traže njene savjete za DUG ŽIVOT, a ona NIKAD NIJE uradila ono što mi radimo SVAKI DAN

Previous article

Prnjavor: Bazeni pretrpani posjetiocima

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti