Plenković u Budimpešti novinara pitao da li je u Hrvatskoj ili u Beogradu

od prnjavorski 0

Hrvatski premijer Andrej Plenkovć se nakon susreta sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, obratio u Budimpešti novinarima, a na pitanje jednog od njih – da li je Hrvatska u hibridnom ratu, šef hrvatske vlade je uzvratio pitanjem: “Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu”.

“Bila je ovo prilika da razgovaramo o svim zajedničkim temama Hrvatske i Mađarske. Razgovarali smo o mađarskoj manjini u Hrvatskoj i Hrvatskoj u Mađarskoj, o saobraćajnoj povezanosti dvije zemlje, da se mostovi na Dravi obnavljaju, o energetskoj saradnji, o saobraćajnim koridorima – prije svega o koridoru VC. Mađarska i Hrvatska važne su i u smislu trgovinske razmjene, povećana je ta razmjena, investicije su preko dvije milijardi evra”, rekao je Plenković.

Reporter “N1 Srbija”, koji prati Samit 6+1 u Budimpešti, upitao je Plenkovića s kim je Hrvatska u hibridnom ratu.

“Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu?”, glasio je odgovor hrvatskog premijera.

Plenković je nedavno privukao pažnju hrvatske javnosti izjavom da ”samo naivni mogu da vjeruju da Hrvatska nije dio i meta procesa koji se najčešće opisuje kao hibridno medijsko djelovanje ili hibridni rat”.

tanjug

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>