Pitali Putina šta misli o otpuštanju šefa FBI, on ih skroz otkačio, pa otišao na hokej i zabio 7 golova! (FOTO) (VIDEO)

U jednom trenutku, tokom sudara sa saigračem, Putin je pao na led!

Smenjivanje šefa FBI Džejmsa Komija nikako neće uticati na odnos Moskve i Vašingtona, Rusija s tim nema nikakve veze, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin televizijskom kanalu Si-Bi-Es, pre hokej utakmice „Noćne hokejaške lige“ u kojoj je učestvovao.

– Nikako neće uticati. Vaše pitanje, nemojte se ljutiti na mene, molim vas, smešno mi je. Nemamo s tim nikakve veze – rekao je Putin odgovarajući na pitanje dopisnika ovog kanala o tome da li smenjivanje Komija može da se odrazi na bilateralne odnose.

Foto: Tanjug/AP

Komi je vodio istragu protiv Trampa povodom mogućih „veza s Rusijom“, koje demantuju i Bela kuća i Kremlj.

– Predsednik SAD Donald Tramp deluje u okviru svojih kompetencija, predviđenih ustavom i zakonom. Šta ćemo mi tu? Ja se, vidite, spremam da igram hokej s amaterima – dodao je ruski lider.

Before an amateur hockey game, Russian Pres. Putin reacts to Comey's firing in an exclusive interview with

 Trampova protivkandidatkinja na predsedničkim izborima Hilari Klinton takođe je optuživala Komija da je doprineo njenom porazu tako što je širio nepotvrđene informacije o istrazi protiv nje deset dana uoči izbora.

Inače, predsednik Rusije (64) prikljulio se gala meču finala 6. Festivala „Noćne hokejaške lige“, koji se održao u ledenoj dvorani „Boljšoj“ u Sočiju i tom prilikom dao sedam golova.

Putin se, tradicionalno, pojavio u dresu pod brojem 11 u sastavu tima „Legende hokeja“, a rival je bio „Tim Noćne lige“. Zajedno sa šefom države, na led su izašli mnogi državni funkcioneri i javne ličnosti (među njima i ministar odbrane Sergej Šojgu), gubernatori raznih regiona, rukovodioci FHR i KHL, preduzetnici, a takođe i legende sovjetskog i ruskog hokeja — članovi Saveta legendi Noćne lige.

Foto: Tanjug/AP

U jednom trenutku tokom sudara sa saigračem Putin je pao na led.

Foto: Tanjug/AP

Noćna hokejaška liga pokrenuta je u decembru 2011. godine na inicijativu Putina i proslavljenih veterana ruskog i sovjetskog hokeja. Njeni osnovni zadaci su popularizacija sporta kod odraslih Rusa, promocija hokeja na ledu i stvaranje amaterske hokejaške lige koja bi ujedinila sve regione, piše Sputnjik.

(Telegraf.rs)