PrnjavorVijesti

PETORICA MUŠKARACA OPTUŽENA ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL – “OPERISALI” I U PRNJAVORU

0

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv pet muškaraca zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima teške krađe, razbojničke krađe, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materijala, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

specijalno-tuzilastvo
Slobodan Bojanić, Neven Nešković, Borislav Stupar, Milenko Vurunić i Nikola Vasiljević terete se da su kao pripadnici zločinačkog udruženja, od juna 2011. godine do juna 2014. godine, u noćnim časovima, putničkim automobilima dolazili do benzinskih pumpi, prodavnica i drugih prodajnih objekata, te obijanjem i provaljivanjem zatvorenih prostora, noseći vatreno oružje, oduzimali tuđe pokretne stvari, veće količine pakovanja cigareta, prehrambenih proizvoda i novca.

Kada bi od policijskih službenika i drugih lica bili zatečeni u vršenju navedenih radnji, optuženi su upotrebljavali silu pucanjem iz vatrenog oružja – automatske puške i pištolja, odnosno prijetili upotrebom sile uz pomoć navedenog vatrenog oružja.

Uzete i prisvojene predmete osumnjičeni su automobilom odvozili i skrivali na unaprijed pripremljenim lokacijama, nakon čega su ih dalje predavali nepoznatom pripadniku zločinačkog udruženja koji je navedenu robu dalje prodavao nepoznatim kupcima, a novac dobijen prodajom te robe, koji se procjenjuje na iznos od najmanje 50.000 KM, dijelio sa ostalim pripadnicima zločinačkog udruženja.

Ovo udruženje, kojem je osim navedenih lica pripadao i Predrag Petković i još najmanje jedno, za sada nepoznato lice, djelovalo je na teritoriji Republike Srpske i to na području gradova Banjaluka i Prijedor, te opština Gradiška, Laktaši, Srbac, Prnjavor, Čelinac, Mrkonjić Grad, Teslić i Modriča.

Osumnjičena lica nalaze se u pritvoru, a optužnicom je predloženo da im se pritvor produži do okončanja glavnog pretresa. srna

Preslatki zeka liči na pudlicu, voli da se mazi i HIT JE NA INTERNETU (FOTO)

Previous article

Vodovod a.d. Prnjavor: Kvar zamutio vodu iz slavine

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor