Peti dan od dječaka ni traga ni glasa: U potrazi oko 500 ljudi

I nakon pet dana potrage, ni traga ni glasa od Konstantina Stijepića. Za jednaestogodišnjakom neumorno tragaju svi. Od prvog dana na nogama je i Miladin Rikić. Kaže, nema mjesta u Labuckoj koje nisu pretresli, ali niko ne odustaje.


“Da smo nešto našli, nismo. Prešli smo čitavu Majevicu. Prešli smo od Pribojske crkve do, ovde vidite, njihove kuće. Danas smo bili gore u Blatinama, Šelinjama i sad se vraćamo ponovo ovdje kuće.nemamo nigdjhje ni traga ni glasa. Ništa nemamo”, rekao je Miladin Rikić iz Gornjeg Priboja.

Potraga je danas bila masovnija nego juče. Obuhvaćen je širi teren na kojem je bilo skoro 500 ljudi.
Osim u Labuckoj, formiran je još jedan punkt na drugoj strani Majevice, u mjestu Površnice. A, sve kako bi se dobilo na vremenu i pretražila što veća površina terena. Do sada je prečešćljano više od 30 kvadtarnih kilometara.

Iz banjalučke stanice republičkog GSS-a poslato je još spasilaca. U potragu se uključlilo i devedeset prirpadnika Oružanih snaga BiH. Bili su rasapoređeni u grupi koja je pretražilivala lokalitet od Površnice prema Busiji i Zlatovu, dok su druge ekipe i dalje češljale svaki pedalj planine u selima Lipovica i Labucka.

“Težak je teren. Veoma je klizavo, ali evo za sad ide kako treba. Imam informaciju da nema tragova. U stvari na jednom lokalitetu, mislim da je Ostojićevo, da je nešto pronađeno i provjereno, ali nije to”, rekao je komadant Trećeg pješadijskog bataljona Treće pješadijske brigade OS BiH Sreten Milošević.
“Danas je uključeno negdje oko 500 ljudi. Nemamo nijedan trag za koji bi se mogli konkretno uhvatiti. Ali jednostavno, nećemo odustati od potrage”, rekao je načelnik GSS RS Nenad Ikonić.

Iz bijeljinskog Centra javne bezbjednosti još jednom apeluju da im građani dojave ako primijete bilo šta što bi moglo biti od pomoći. Mole i mještane iz sujednih sela da pregledaju svaki ćošak i svaki pomoćni objetak, uz podsjećanje da dječak boluje od autizma. A u današnjoj potrazi, bilo je i povrijeđenih. Kako smo saznali, medicinska pomoć ukazana je jednom članu brčanskog ronilačkog kluba Nemo.

“Jednog smo snijeli. Bio je povrijeđen. Prilikom potrage on je se kretao uzbrdo i imo je pritisak u plućnom krilu. Valjda se smatralo da je srce. Bilo mu je loše i tako da smo ga snijeli”, rekao je Arfan Osojkić iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maoča.

Loš teren i danas je otežavao potragu, a vremenski uslovi nisu dozvolili da se u nju uključi i helikopter EUFOR-a. Akcija se nastavlja i sutra.

ATV

Ad

You might also like

Komentariši