Pernar u Saboru ćutao osam minuta za sve žrtve politike BiH VIDEO

od redakcija 0

Ivan Pernar, saborski zastupnik Živog zida, odlučio je osam minuta ćutati. Naime,  poslanici u Hrvatskoj imaju pravo na 10 minuta pojedinačne rasprave.

“Mi u našoj zemlji svjedočimo godinama demagogije praznih riječi, pustih govora o pitanju rješenja problema sa vazduhom u Slavonskom Brodu. Ovo taj problem ne rješava. I ne sam to. Pokušava se stvoriti privid da je problem u našoj regulativi. No nikakvom regulativom to nećemo riješiti nego tek onda kad se ugovorom s BIH, odnosno kad se BiH prisili da prestane trovati. Ne samo građane Bosanskog Broda i Slavonskog Broda nego i građane Tuzle. U Tuzli imaju termoelektranu i zagađenje i vlada BiH ne preduzima ništa da riješi taj problem niti u Tuzli niti u Slavonskom Brodu. Ne znam više što reći, vidim da nema volje, puno se priča s obje strane, a ništa ne radi. Ja ću zato šutjeti idućih osam minuta za sve žrtve takve politike BiH, tako i naše koja ravnodušno to promatra, to trovanje”, rekao je Pernar te idućih osam minuta ćutao.


(Dnevno.hr)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>