Pavić: Treba sprovesti referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je danas u Ugljeviku da ova stranka smatra da treba sprovesti referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, ali da konačnu odluku donosi Narodna skupština Republike Srpske.

“Ne mijenjamo baš tako lako mišljenje i stavove. Vi znate šta je koalicija, a to je udružena snaga da se nešto realizuje i sprovodi. U koaliciji ne može sprovoditi svako svoj stav nego se moraju stavovi usaglasiti”, rekao je Pavić novinarima.

On je ponovio da je stav DNS-a da se sprovede referendum.

“Meni je žao što opozicija nije prihvatila isto, pa da zajednički sprovedemo te stavove. U koaliciji je preovladao ovaj stav za sprovođenje referenduma, pa ćemo vidjeti dalje”, rekao je Pavić.

Komentarišući činjenicu da je Narodna skupština Republike Srpske izglasala odluku o referendumu, te da ona stoji iza te odluke, Pavić je rekao da parlament može i povući odluku.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi sutra da utvrdi prijedlog dnevnog reda i termin održavanja posebne sjednice za koju su predložene tačke Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o raspisivanju republičkog referenduma i Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o izboru članova Komisije za sprovođenje referenduma.

(Srna)