Partizan: Brutalna krađa u Humskoj

FK Partizan očekivano se oglasio povodom spornih situacija u 150. “vječitom” derbiju koji je Crvena zvezda slavila 2:1 poslije preokreta.

20160228091532_356535

Crno-beli su poslije meča istakli nezadovoljstvo zbog nekoliko odluka glavnog sudije Vlade Glođovića i njegovih pomoćnika, prije svega nedosuđenog penala i sviranog ofsajda u situacijama u kojima se nalazio mladi Nemanja Mihajlović.

Saopštenje Partizana prenosimo u cjelosti i bez izmjena: Svi su se čudili delegiranju iskusnog sudije da prvi put u životu sudi večiti derbi. Posle utakmice je jasno sa kojim i kakvim zadatkom je poslat u Humsku 1. Večeras se u Humskoj 1 obreo čovek loših namera.

Čovek poslat sa samo jednim zadatkom – uniziti fudbalsku igru, sebe promovisati u neslavnu zvezdu večeri, uništiti sve dobro što odlikuje najveću utakmicu ovih prostora. Čovek loših namera je vešto posmatrao svoj plen. Misao da se nađe u društvu odabranih, koji Partizanu nisu svirali penal dve decenije, obuzimala ga je i pomućivala ono što svaki sudija mora da ima na umu: on mora biti simbol pravičnosti i poštenja. Prekršaj nad Nemanjom Mihajlovićem je jedan od najeklatantnijih, gotovo udžbeničkih primera u kojima se nedvosmisleno dosuđuje najstroža kazna.

Ne i kod čovek loših namera. Mirno je posmatrao i odmahivao rukom. Kao da želi da odbije bilo kakvu primisao savesti i morala, kao da su to kategorije koje načelniku Policijske uprave u Vrbasu nikada nisu bile poznate. Tek što je Partizan poveo i kapitalizovao znatno sigurniju i ofanzivniju igru u polju tokom većeg dela prvog poluvremena, čovek zadatka je zaključio da mora energičnije izvršiti svoj deo posla. Naknadno dosuđeni prekršaj u 25. minutu za igrače večitog rivala, dva nepostojeća ofsajda, od kojih je jedan bio krunisan poništenim golom Mihailovića su potpis nad najbrutalnijom krađom u istoriji večitih derbija. Sudijska krađa je teško delo. Ova se dogodila noću, sa umišljajem. Tim teškim delom mora se pod pod hitno pozabaviti Fudbalski savez Srbije, njegovi disciplinski i drugi organi i društvo u celini.

Najoštrije zahtevamo adekvatnu kaznu za počinjeno delo, pa makar počinilac bio i policajac, osoba koja je, gle apsurda, zadužena za čuvanje javnog reda i mira, a ne za njegovo remećenje pred milionskim auditorijumom Srbije. FK Partizan”

(b92)