Papreno: pogledajte cijenu kafe u Neumu

Turistička sezona u Neumu još nije počela, ali su zato cijene u ugostiteljskim objektima već “skočile u nebo”, piše Faktor.ba.

Jedini bh. grad na moru nikad se nije smatrao elitnim odredištem i u njemu je uglavnom odsjedala “radnička klasa”, mahom iz Bosne i Hercegovine ili poneki zalutali Čeh, pa su i cijene tako bile prilagođene plićim džepovima.

Posljednjih godina one su sve bliže cijenama u Dubrovniku, a opasno su zaprijetile i onima kakve se plaćaju na najpoznatijim svjetskim destinacijama kao što je, na primjer, Venecija.

Fiskalni racun u Neumu /Fotografija preuzeta sa portala Faktor.ba

Neum bi tako zaista mogao uskoro postati bosanskohercegovački Monte Carlo, barem po iznosima koje će se uskoro izdvajati.

O tome svjedoči i jutrošnji fiskalni račun iz jednog neumskog kafića. Espresso kafa košta tri marke. Bijela kafa je marku skuplja. Bočica od dva i po decilitra mineralne vode košta takođe tri marke.

Bračni par je tako jutarnji ćeif u Neumu platio ukupno 13 maraka. U istom kafiću, navode,pivo ili sok koštaju pet maraka. Ali, nemojte da vas ovo obeshrabri ako namjeravate posjetiti Neum.

Faktor.ba

Ad

You might also like

Komentariši