Automobilizam

Papa prodaje skupocjeni “lamborgini hurakan”

0
This handout photo taken on November 15, 2017 at the Vatican and released by the Vatican press office, Osservatore Romano shows Pope Francis blessin a Lamborghini Huracan received as a gift from the Italian car company. / AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO / Handout

Papa Franjo odobrio je da specijalni sportski automobil “lamborgini hurakan”, koji je dobio na poklon, bude stavljen na aukcijsku prodaju da bi novac bio usmjeren u dobrotvorne svrhe.

Papa je osveštao automobil koji ima 610 konjskih snaga i potpisao se na poklopcu motora, prije nego što je vozilo otpremljeno u aukcijsku kuću “Sotbis”.

Redovna cijena ovakvog automobila je oko 200.000 evra, ali ovaj bijeli primjerak ima zlatne pruge na karoseriji i retrovizorima, koje su usklađene sa detaljima papine odore, pa se očekuje da će ovaj “hurakan” postići veću cijenu.

Novac od prodaje automobila biće usmjeren u humanitarne projekte, uključujući obnovu kuća i crkava progonjenih hrišćana u provinciji Niniva, u Iraku, prenio je AFP.

Kompanija “Lamborgini” pomoći će u finansiranju programa za italijanske žrtve krijumčarenja ljudi i mreže prostitucije, a pomoći će i organizacijama koje u Africi pomažu ugroženim ženama i djeci.

(Srna)

Tužna slika sa autobuske stanice u Banjaluci

Previous article

Zadivljujući snimci sa Antarktika upozoravaju na veliku opasnost

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.