NovostiSvijet

Papa “gasi” Gospu iz Međugorja?

0

Takvo ponašanje nije dio hrišćanskog identiteta, kazao je Franjo i naglasio da se posljednja božija riječ zove Isus i ništa više.

Papa

Papa Franjo se juče osvrnuo na Gospu iz Međugorja, rekavši u domu Santa Marta:

“Hršćanski identitet nije filozofija, nije svjetovni nominalizam onih koji sebe nazivaju hrišćanima, a ne poznaju svoju vjeru. I nije lijepa ideja, tipična za moderne gnostike koji se, na primjer, pitaju: “Gdje su oni proroci koji nam kažu da će im danas u četiri sata Gospa poslati pismo?”

Dakle, samo nekoliko dana nakon povratka iz posjete Sarajevu, kada je u avionu, odgovarajući na pitanje o fenomenu navodnih ukazanja Gospe u Međugorju, kazao da je u pripremi dokument, papa Franjo vratio se toj temi proroka.

Kritikovao je proroke, ne spominjući Međugorje, koje najavljuju svoje “susrete” s Gospom.

“Takvo ponašanje nije dio hrišćanskog identiteta, kazao je Franjo i naglasio da se posljednja božja riječ zove Isus i ništa više. To je veliko “ne” takozvanim prorocima koji smatraju “da posjeduju objavu istine’ rekao je on.

Papa je govorio o hrišćanskom identitetu koji zahtijeva dugi put.

“Potrebno je zaštititi hrišćanski identitet puštajući da nas Sveti Duh vodi kroz život. Budući da smo grešnici, uvijek dolaze iskušenja i postoji opasnost gubitka identiteta. Papa je upozorio na pomalo soft religiju iza koje postoji skandal.Takav hrišćanski identitet je skandalozan” rekao je papa.

Ima i onih kojima su uvijek potrebne novotarije u hrišćanskom identitetu. Postoje oni koji mondenošću ugrožavaju svoj hrišćanski identitet, osobe koje toliko rastežu savijest da u nju sve ulazi. Kada je prije gotovo dvije godine kazao da Gospa nije šef kancelarije u pošti da šalje poruke, papa je i upozorio da navodna ukazanja udaljuju od evanđelja.

Ovo je tema o kojoj se već ranije diskutovalo u Vatikanu. b92

PRNJAVOR: Izmjena režima saobraćaja na gradskim ulicama

Previous article

Informacije o hapšenju i dalje nezvanične

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti