ITMagazin

Pametni telefoni će uskoro nestati, a evo šta će ih zamijeniti

0

Pametni telefoni, koji su danas dio svakodnevice za veoma kratko vrijeme biće zamijenjeni novim oblikom uređaja za komunikaciju, pokazuje istraživanje javnog mnjenja, prenose danas austrijski mediji.

 telefoni

Potrošači očekuju da će pametni telefoni uskoro, precizinije za pet godina, nestati, pokazuje istraživanje koje je sproveo “Erikson”, prenose mediji.

Era pametnih telefona mogla bi biti okončana za pet godina, a pretpostavka je da će potom dominirati sasvim drugi elektronski uređaji.

“Erikson” polazi od toga da će pametne telefone zamijeniti uređaji koji će ljudi nositi na sebi i koji će raspolagati “vještačkom inteligencijom”.

Polazi se od toga da će to biti uređaji koji će djelimično pomoći da zamijene nastavnike, ljekare, finansijske savjetnike i slično, a neće, kao sada pamentni telefoni, koristiti samo za pretragu po internetu.

“Pametni telefon u ruci nije baš praktičan, primjera radi prilikom vožnje, ali i mnogim drugim situacijama. Zbog toga svaki drugi potrošač smatra da će pametni telefoni za pet godina pripadati prošlosti”, rezimirala je Rebeka Cedering Angstrem rezultate istraživanja koje je sprovela kompanija “Erikson”.

Pet godina je kratak period, ali kako ističe, stvari se danas brže mijenjaju i brže se nego ranije realizuju od ideje do masovne produkcije.

“Erikson” ne zna kako će tehnologija izgledati poslije pametnih telefona, ali pretpostavlja da će se raditi trodimenzionalnoj primjeni.

“Potrošači bi, na primjer, mogli nove cipele virtuelno da probaju, vidjeti kako im stoje”, navela je Cedering-Angstrem.

Ona je priznala da mnogi ti trendovi sada deluju futuristički, ali je velika želja potrošača za novim interaktivnim paradigmama.

Erikson očekuje da će se u skorije vrijeme pojaviti nove kategorije proizvoda i da će čitava industrija biti transformisana kako bi se prilagodile tom razvoju.

Tanjug

Naučnici upozoravaju na elektronske cigarete

Previous article

PRNJAVOR: Aktivisti SDS-a obezbjedili 50 pečenica za socijalno ugrožene

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in IT