Pakrac: Kažnjeni jer su se maskirali u Tita i pionire

od prnjavorski 0

Učenici srednje škole u Pakracu željeli da se zabave, a zaradili prijave policiji i prekršajnom sudu jer su se za školski maskenbal maskirali u pionire, Tita i Jovanku.

20160220083203_355041

Da izglade stvar, kada su vidjeli da je “đavo odnio šalu”, učenici su na portalu Compas, koji je prije desetak dana objavio priču o njima, objavili svoje izvinjenje. “Nismo se nadali da će biti negativnih komentara kao ni to da je povorka kroz Pakrac prekršajno djelo.

Podstaknuti pojedinim prijavama pakračkoj policiji kao i prekršajnom sudu, još jednom se izvinjavamo svim građanima Pakraca i Hrvatske koje smo nenjamerno uvrijedili”, napisali su jadni učenici, pravdajući se za svoj “zločin”. Dvadesetak srednjoškolaca prije desetak dana prošetalo je kroz Pakrac u bijelim košuljamja, crvenim maramama i sa plavim “titovkama” na glavmaa – maskirano u pionire, Tita i Jovanku Broz, a zatim u školi dali “pionirsku zakletvu”, poslušali “Titov govor” i predali štafetu.

Za to su na srednjoškolskim maškarami osvojili treće mjesto. Za portal su ispričali da su na ideju došli slučajno i radi zabave, kao i da su kod prolaznika izazivali uglavom smijeh, dok su im neki govorili da je bilo vrijeme da se kapice vrate. A onda se probudila “reakcija”, i djeca dobila “po prstima”, a roditelji će možda i po džepu.
nezavisne.com

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>