MagazinZanimljivosti

Oženio staricu da ne ide u vojsku

0

Oleksandar, stanovnik ukrajinskog grada Vinice, oženio je 80-godišnju staricu kako bi izbjegao služenje vojske u Oružanim snagama Ukrajine, javile su ukrajinske “Vesti”.

Oleksandar je dobio poziv za vojsku i nakon nedjelju dana u vojnu kasarnu je donio vjenčani list u kojem se vidi da je oženjen sa invalidom prve grupe. Prema ukrajinskom zakonu, taj status oslobađa građanina od služenja vojske.

Prema podacima izdanja, autor “ideje” je otac 22-godišnjeg mladića. On lično je doveo regruta u vojni odsjek i saopštio je vojnim službenicima da njegov sin ne može da služi vojni rok, nakon čega je pokazao dokument o braku.

“Otac je doveo regruta u vojni odsjek i sam je, umjesto sina, rekao: ’On neće ići u vojsku jer je oženjen, ima suprugu — invalida prve grupe‘. To je sve manje ili više iznenadilo”, rekao je vojni komesar Oleksandar Daniluk.

Supruga regruta je, u stvari, njegova baba. Vojska namjerava da dokaže da se radi o fiktivnom braku, a ako vojni službenici uspiju u tome, mladiću prijeti krivična odgovornost.

(Sputnjik)

Ništa od osvete Njemcima: Partizan poražen od Albe, navijači vikali “Difens, Difens”

Previous article

Dnevni horoskop za 15. novembar: Raku na pomolu nova ljubav, Vaga osetljiva, Jarac pod stresom, Lav sujetan…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin