Oženio staricu da ne ide u vojsku

od prnjavorski 0

Oleksandar, stanovnik ukrajinskog grada Vinice, oženio je 80-godišnju staricu kako bi izbjegao služenje vojske u Oružanim snagama Ukrajine, javile su ukrajinske “Vesti”.

Oleksandar je dobio poziv za vojsku i nakon nedjelju dana u vojnu kasarnu je donio vjenčani list u kojem se vidi da je oženjen sa invalidom prve grupe. Prema ukrajinskom zakonu, taj status oslobađa građanina od služenja vojske.

Prema podacima izdanja, autor “ideje” je otac 22-godišnjeg mladića. On lično je doveo regruta u vojni odsjek i saopštio je vojnim službenicima da njegov sin ne može da služi vojni rok, nakon čega je pokazao dokument o braku.

“Otac je doveo regruta u vojni odsjek i sam je, umjesto sina, rekao: ’On neće ići u vojsku jer je oženjen, ima suprugu — invalida prve grupe‘. To je sve manje ili više iznenadilo”, rekao je vojni komesar Oleksandar Daniluk.

Supruga regruta je, u stvari, njegova baba. Vojska namjerava da dokaže da se radi o fiktivnom braku, a ako vojni službenici uspiju u tome, mladiću prijeti krivična odgovornost.

(Sputnjik)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>