MagazinZdravlje

Ovo su 4 razloga zbog kojih nikada ne bi trebalo da jedete hljeb

0

Već su vas upozoravali da nije dobro da jedete hljebu u velikim količinama, ali sad se ispostavilo da ne bi trebalo nikako da ga konzumirate.

hljeb

Mnogim ljudima je teško da se odreknu hljeba, ali to je jedna od najopasnijih namirnica za vaš organizam. Naučnici su više puta upozorili da je čak neohodno da ga isključite iz ishrane, ukoliko želite da sačuvate zdravlje.

Bilo da se radi o sendvičima, pecivima ili kriškama bijelog hljeba uz pasulj, sarmu ili pečenje, sve je više dokaza koliko je nekada nasušna namirnica, hljebu, u današnje vrijeme štetna za vaš organizam.

Ovo su četiri najvažnija razloga zašta nikada ne bi trebalo jesti hljebu. Gotovo da uopšte nema zdravih sastojaka  Za razliku od drugih namirnica, bijeli hljebu gotovo da uopšte nema nutrijenata. Ne sadrži vlakna, jer se u njemu ne nalaze cijelesemenke, a sve kalorije dolaze iz prostih ugljenih hidrata, s kojima tijelo nema šta drugo da radi, nego da ih pretovori u mast.

Sadrži previše soli  Većina vrsta hlebova od bijelog brašna, pogotovo onih koju kupujete u velikim prodavnicama, sadrže velike količine soli.

Povećane količine ovog minerla loše su za cio organizam, a naročito doprinose povećanju krvnog pritiska.

Veoma goji  Ako jedete mnogo hljeba, zbog silne količine prostih ugljenih hidrata, soli, rafinisanih šećera i konzervansa, kile će početi da se gomilaju kao lude. Umerenost je jako bitna kod hljeba, najbolje je potpuno ga izbjegavati ili birati samo kvalitetan hljebu.

Ne predstavlja izbalansiran obrok  Kako hljebu nedostaje minerala i vitamina, uz sve silne kalorije koje donosi sa sobom neće vas uopšte zasititi, što znači da uz njega morate da jedete još nešta. Zašta ga onda uopšte konzumirati?

Izvor: Telegraf

Petarde opasne igračke

Previous article

NAJBOLJE IDU UZ ČAŠU HLADNOG PIVA: Evo kako se u Semberiji spremaju ukusni čvarci

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin