Ovo je najbolji Samsungov telefon ikada napravljen: Kada vidite šta sve ima i šta može, biće vam jasno zašto nema konkurenciju (FOTO)

Jedna od velikih promena koje je doneo ovogodišnji model je inteligentni interfejs pod imenom Bixby

Samsung je danas na događaju “Unpacked” u Njujorku predstavio svoju novu perjanicu – pametni telefon Galaxy S8 i S8+.

Jedna od velikih promena koje je doneo ovogodišnji model je inteligentni interfejs pod imenom Bixby.

Bixby je kreirao tim koji je radio na Apple-ovoj Siri, a on se od ostalih ističe po tome što može da radi sa nezavisnim aplikacijama (one koje nisu Samsungove) koristeći glas korisnika.

Foto: Tanjug/AP

Bixby će razumeti kako se koristi telefon i pamtiće interesovanje korisnika. Korisnici će moći da aktiviraju digitalnog pomoćnika pomoću tastera koji se nalazi na bočnoj strani telefona. Bixby je ugrađen i u kameru pa će moći da prepoznaje i ono što “vidi”.

Jednom rečju, Bixby je najnapredniji digitalni asistent kreiran do sada i svojim opcijama će olakšati život korisnicima širom sveta.

Printskrin: Youtube/Samsung Mobile

Ekran nove Samsungove perjanice zove se “Infinite Display” i prostire se od jedne do druge strane telefona, pa Samsung Galaxy S8 (5,2 inča) i S8+ (6,2 inča) nema bočne ivice.

Veći ekran omogućiće korisnicima lakši i bolji multitasking, odnosno lepši ugođaj prilikom korišćenja dve aplikacije istovremeno.

Nova opcija, Samsung DeX, predstavlja jedinstveno rešenje koje vaš pametni telefon transformiše u desktop uređaj, korišćenjem procesorske snage Galaxy S8, kako bi se obezbedila unapređena produktivnost. On donosi bezbedno iskustvo upotrebe u desktop okruženju. Pomoću Samsung DeX, korisnici lako mogu da prikažu  i menjaju podatke na svom telefonu, čime rad sa pametnog telefona postaje brži efikasniji.

Printskrin: Youtube/Samsung Mobile

“Home” dugme se sada nalazi ispod “Infinite Display-a” i ono je ugrađeno direktno u ekran. Redizajnirano “home” dugme funkcionisaće isto kao i nekadašnje fizičko dugme, odnosno vibriraće na dodir.

Naravno, kao i svaki dosadašnji model, i ovogodišnji modeli imaju najnapredniji hardver i kameru današnjice. 

Galaxy S8 dolazi sa najnaprednijim procesorom koji 21 odsto brži i štedljiviji od prošlogodišnjeg.

Foto: Tanjug/AP

Samsung Galaxy S8 i S8+ dolazi i sa skenerom zenice oka koji omogućava najviši mogući nivo bezbednosti podataka na telefonu. “Iris scanner” će prepoznavati lice i omogućiti brzinsko otključavanje.

Tu je naravno i dalje skener za otisak prsta koji je sada prebačen na pozadinu telefona.

Galaxy S8 i S8+ otporni su na vodu i prašinu.

Printskrin: Youtube/Samsung Mobile

Kamera je takođe usavršena u odnosu na prošlogodišnju koja je osvojila veliki broj nagrada.

Galaxy S8 i S8+ opremljeni su naprednom kamerom od 8 MP F 1.7 sa automatskim zumiranjem sa prednje strane, a Dual Pixel kamerom od 12 MP F1.7 sa zadnje strane, za najbolje fotografije u uslovima slabog osvetljenja, najbolji zum i zaštitu od „mutnih“ fotografija, uz unapređene mogućnosti obrade slike.

Galaxy S8 i S8 plus će biti u prodaji u Evropi od 21. aprila 2017. Biće dostupan u bogatoj paleti boja, koja obuhvata ponoćno crnu, orhideja sivu i arktički srebrnu.

(Telegraf.rs)