MagazinSex i ljubav

Ovo je idealan broj seksualnih partnera

0

Istraživanje provedeno na Notingemskom, Bristolskom i Svenseoskom Univerzitetu pokazuje da samci žele vezu s nekim ko ima iskustva, ali ipak ne previše.

U prevodu – oko tri partnera. Studija objavljena u “Journal of Sex Research”, otkiva kako i muškarci i žene imaju slične standarde prilikom ulaska u ljubavne odnose. Tako su svi oprezni oko ulaženja u odnos s nevinim osobama, ali ne žele niti vezu s promiskuitetnim osobama.

Što više seksualnih partnera imaš to te čini manje privlačnim, pokazalo se. U istraživanju se pokazalo i da ljudi više seksualnih partnera smatraju većim potencijalom za prenošenje polnih bolesti ili misle da ta osoba ima naviku varanja. U istraživanju je učestvovalo 188 ispitanika, od kojih su 104 bile žene, a ispalo je da su muškarci manje oštri oko ženinog broja partnera ako traže površnu romansu.

S druge strane, žene odbija kada muškarac ima više od šest partnerki, a muškarce odbija kada žena ima više od 11 partnera. Za oba pola vrijedi da im je idealan broj partnera prije njih samih ne veći od tri. “Suprotno ideji da je muški promiskuitet bolje prihvaćen od ženskog, svi prisutni su izrazili da ne žele biti s nekim ko je imao previše seksualnih partnera”, rekao je psiholog Stiv Stjuart-Vilijams, piše “Index.hr”.

Izvještaj pokazuje da su muškarci više od žena skloni da budu s nekim ko je nevin ili ima minimalan broj seksualnih partnera. Ispitanici su pokazali da i muškarci i žene preferiraju dvije duge veze ili tri kratke prije njih. Ironično oni koji su učestvovali u studiji nisu dorasli vlastitim standardima. Prosječan broj njihovih bivših partnera kod žena je iznosio 5.8, a kod muškaraca 8.4.

Index.hr

Cvijanović: Sindikat se odlučio za proteste, nisu imali želju za pregovore

Previous article

U BiH više hiljada simpatizera vehabijsko-selefijskog pokreta

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin