Ovo je čovjek koji je prodao firmu i radnicima podijelio 27 miliona dolara!

Nevzat Ajdin, suosnivač i glavni direktor turske kompanije za dostavu hrane “Yemeksepeti”, odlučio je da dobit ostvarenu prodajom firme podijeli sa svojim radnicima!

20150730232323_318145

Radi se o 27 miliona dolara, od ukupno 589 miliona za koliko je Ajdin svoju kompaniju prodao jednoj njemačkoj kompaniji.

Šef je svoj potez objasnio vrlo jednostavno – i radnici zaslužuju dio kolača.

“Moja kompanija, koja je osnovana prije 15 godina, nije uspjeh ostvarila preko noći. Svi su oni učestvovali u tome, svojim vještinama i napornim radom”, rekao je Ajdin.

Dobit ostvarenu prodajom šef dijeli sa 114 radnika, čije plate inače iznose od 1.000 do 2.000 dolara, a svaki od njih dobiće u prosjeku oko 237.000 dolara. Koliko će tačno svakome od njih leći na račun, šef će, kako je najavio, odrediti na temelju staža, pojedinačnog doprinosa kompaniji i potencijala koji svaki od radnika donosi budućnosti kompanije.

“Znao sam da šef planira da nas nagradi, ali nisam imao ni približnu predstavu o kolikom se iznosu radi. Kad nam je saopštio svoju odluku, bio je to vrlo emotivan trenutak za nas. Ovaj iznos mnogima će od nas promijeniti život”, rekao je Nedim Nahmias, jedan od zaposlenih.

Njegova kompanija jedan je od najuspješnijih turskih brendova, a posluje i u drugim zemljama, između ostalih i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Libanu, Jordanu. agenije