NovostiSvijet

Ovako Vladimir Putin slavi VASKRS! (FOTO)

0

U pravoslavno bogomolji rano jutros je u društvu premijera Dmitrija Medvedeva i njegove supruge, predsjednik Rusije obilježio najveći hrišćanski praznik

Tan2016-5-1_85333643_0-620x350

U slučaju da ste se pitali kako predsednik Rusije Vladimir Putin provodi uskršnje jutro, odgovor stiže iz hrama “Hrista Spasitelja” u Moskvi.

U ovoj pravoslavno bogomolji rano jutros je u društvu premijera Dmitrija Medvedeva i njegove supruge, predsednik Rusije obeležio najveći hrišćanski praznik.

Sa njima je bio i gradonačelnik Moskve Sergej Sobnjanin.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Poznato je da Putin uvek posjećuje crkve tokom velikih hrišćanskih praznika. On Uskrs obično slavi u moskovskoj katedrali, u kojoj je i danas bio, a za Božić uglavnom ide u crkve koje nisu u ruskoj prestonici.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je liturgiju u hramu “Hrista Spasitelja”, a to su uživo prenosile federalne tv stanice.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

– Praznik Vaskrsa je proslava uskrsnuća Isusa Hrista koji nam je doneo pobedu dobra nad zlom, života nad smrću. Ove noći, slaveći uskrskog Spasitelja, mi osećamo tu božansku i nebesku istinu.Gospod dotakne svakog ko se na ovaj dan njegovog vaskrsenja sretne sa verom. Želeo bih da vam svima čestitam. Neka vas Bog blagoslovi, čitavu našu naciju i zemlju – rekao je patrijarh Kiril, a prenela je agencija Tas s.

(Telegraf.rs)

Recepti za ukusnu Vaskršnju trpezu

Previous article

Užas u Hrvatskoj: Mladi fudbaler pao s terase hotela, bore mu se za život

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti