Ovaj haski je odrastao sa macama i ponaša se kao maca

Kako kažu stereotipi, psi su otvorenog srca, puni ljubavi i nikada ne sude. Mace su oštre, kritične, i da vam nije palo na pamet da ih mazite ako za to nemate njihovu  dozvolu.

tally-husky-dog-raised-by-cats-1

Mace takođe žele biti same s vremena na vrijeme, dok psima pažnje nikada nije dosta. E sad, ako imate psa koji se ponaša kao mačka, ne treba puno pa da primijetite da tu nešto nije uredu.

Tally je pas koji se ponaša kao maca. Vlasnik ovog haskija je ubijeđen da se njegov pas ponaša kao mačka, pa je podijelio fotografije na internetu, tražeći potvrdu svojih zapažanja ili možda riječ nekog stručnjaka, da je to normalno. Ispostavilo se da je ovo prvo. Tally se ponaša baš kao maca.

Usvojena je kada je imala 2 godine i tada su vlasniku rekli da je odrasla sa mačkama.

Iako nema konkretnih dokaza osim fotografija, ipak je očigledno da je Tally pokupila sve karakteristike mačijeg načina života.

tally-husky-dog-raised-by-cats-19

Postoji nekoliko razloga zašto ove fotografije dokazuju da je Tally odrasla sa macama. Između ostalog, leži i spava kao maca, igra se kao maca, upada u mačije nevolje i ostaje pri tom veoma tiha, baš kao maca.

Prvo što Tally radi je da sjedi kao mačka. Noge su joj skupljene ispod tijela. Tipičan mačiji položaj, jer psi najčešće leže na strani kako bi se mogli češkati po stomaku.

tally-husky-dog-raised-by-cats-2

tally-husky-dog-raised-by-cats-40

Ukoliko je češkate po stomaku, tvrdi vlasnik, osjeća se nelagodno i počne da negoduje dok ne prestanete.

tally-husky-dog-raised-by-cats-4

Ako imate mačku, svakako vam je jasno koliko vole da se igraju u kutijama. Pogledajte kako Tally reaguje na kutiju.tally-husky-dog-raised-by-cats-5

tally-husky-dog-raised-by-cats-6

Njen vlasnik priznaje da se Tally uopšte ne oglašava. Radije sjedi i posmatra u tišini, kao maca, nego što se ponaša kao pas, i stalno traži pažnju.tally-husky-dog-raised-by-cats-27

Proučava vas detaljno, kako svaka dobra maca radi.tally-husky-dog-raised-by-cats-9

tally-husky-dog-raised-by-cats-26

Tally vrlo često upada u nevolje, i to tako što obara kantu za smeće ili čačka po ladicama i ormanima, kada misli da niko ne gleda.tally-husky-dog-raised-by-cats-21
tally-husky-dog-raised-by-cats-42

Prnjavorski.net