NovostiSvijet

Ova godina jedna od tri najtoplije od početka mjerenja!

0

Svjetska meteorološka organizacija upozorava da će 2017. godina biti jedna od tri najtoplije od početka mjerenja i za globalno zagrijavanje direktno krivi industriju nafte, uglja i cementa, te krčenje šuma.

Najveći dokazi klimatskih promjena su ekstremne vremenske prilike u svijetu ove godine.

U novoj studiji Svjetske meteorološke organizacije navodi se da je količina ugljen-dioksida u atmosferi dostigla najviši nivo ikad zabilježen, za šta je najvećim dijelom kriv ljudski faktor.

Studija obuhvata period između januara i septembra i pokazuje da je prosječna globalna temperatura za 1,1 stepen Celzijusov viša nego u predindustrijskom periodu.

Temperatura se približava granici od 1,5 stepeni otopljenja na godišnjem nivou, a stepen otopljenja je ključna stvar za obezbjeđivanje opstanka mnogih ostrvskih država, upozoravaju stručnjaci.

Prema ovoj analizi, 2017. će vjerovatno biti za 0,47 stepeni toplija od prosjeka u periodu između 1981. i 2010. godine.

Svjetska meteorološka organizacija naglašava da se 2017. takmiči sa 2015. za drugo mjesto na popisu najtoplijih godina od početka mjerenja.

(Srna)

Studenti ‘zauzeli’ rektorat u Banjaluci

Previous article

TVOJ RESTORAN?! NE LAŽI, GREBATORU! Bukti rat na Tviteru, Georgiev žestoko odbrusio Amidžiću nakon javne prozivke! (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti