PrnjavorVijesti

OTVORENI DANI KULTURE OPŠTINE PRNjAVOR U BANjOJ LUCI

0

U galeriji Art centra Banja Luka juče su otvoreni „Dani kulture opštine Prnjavor u Banjoj Luci“ u okviru projekta „Mreža gradova otvorenog srca“, a pod pokroviteljstvom načelnika opštine Prnjavor dr Siniše Gatarića.

slika-izlozba-604x340

Manifestacija je počela otvaranjem samostalne izložbe slikara Ivana Nešića, a banjalučkoj publici predstaviće se i pjesnici iz Prnjavora. Ivan Nešić je rekao, da je ovo njegova peta samostalna izložba, te da je učestvovao i na više zajedničkih izložbi.

„Prošle godine sam na ovoj manifestaciji učestvovao sa Udruženjem slikara „Duga“ , a ove godine učestvujem samostalno. U planu mi je izložba u susjednim gradovima Derventi i Doboju. Uglavnom slikam motive prirode, budući da u njoj i sam uživam,“, rekao je Nešić, te naglasio da svaka slika predstavlja neki predeo, uglavnom područje opštine Prnjavor. Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovao je Božidar Ivanović, zamjenik načelnika opštine Prnjavor koji je naglasio da je ovo dobra prilika da se promovišu umjetnici i kultura Prnjavora.

„Sve vrste umjetnosti su izuzetno bitne, a posebno likovna umjetnost. Dobro stvar je što se i region ima priliku upoznati sa radovima naših umjetnika.“, rekao je Ivanović i dodao da ovakvih aktivnosti treba biti više. Dani kulture opštine Prnjavor u Banjoj Luci trajaće do 17. maja.

Poznate javne ličnosti isplivale u “Panamskim papirima”: “Ovo nije kraj, biće još imena iz BiH”

Previous article

Vučić: Postoje informacije da se spremaju neredi u Banjaluci

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor