Otkrivena tajna kultne serije

Popularna pjevačica Lepa Brena je svojevremeno trebalo da glumi Ninu Andrejević u legendarnoj seriji “Bolji život”, međutim ona je ponudu odbila zbog previše obaveza, i ova uloga je proslavila Snežanu Savić.

bolji-zivot-620x337

Krajem osamdesetih producenti su željeli da u seriji, u ulozi pjevačice, imaju veliku zvijezdu, a Brena je bila logičan izbor jer tada je bila na vrhuncu popularnosti i žarila je i palila širom Jugoslavije. Međutim, nije joj bilo suđeno.

– To je bilo veoma davno i više se ne sjećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da potraje i dvije godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i svijeta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umjela – rekla je Lepa Brena za “Kurir”.

lepa brena

Sa druge strane, Snežana Savić kaže da nije znala da je bila tek drugi izbor reditelja.

– Mi glumci smo tu da radimo svoj posao. “Bolji život” je velika serija. Izbacila me je u orbitu i donijela veliku popularnost u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Prvi put čujem od vas da je uloga Nine Andrejević pisana za Brenu. Najbolje da pitate pisca Sinišu Pavića – zaključila je Savićeva.

  kurir