Otet putnički avion, otmičari prijete da će se raznijeti bombom

Putnički avion na letu iz Libije otet je i iz do sada nepoznatih razloga preusmjeren ka Malti, gdje je i sletio. Ovu informaciju na svom Tviter nalogu objavio je premijer Malte Džozef Muskat.

Rojters” je naveo da su otmičari prijetili da će raznijeti avion bombom. Njihovi zahtjevi za sada nisu poznati. Prema pisanju portala “Tajm of Malta”, jedan od otmičara ima nekoliko ručnih granata.

Informed of potential hijack situation of a internal flight diverted to . Security and emergency operations standing by -JM

Policijske i spasilačke službe su u stanju pripravnosti. U pitanju je let 8U209 “Afriqujah Airways-a”, koji je inače trebalo da leti na domaćoj liniji iz grada Sabe na jugozapadu Libije do Tripolija.

U pitanju je avion “erbas A320″, a u njemu se nalazi 118 putnika. Avion je, prema pisanju “Malta tudej” portala, sletio na aerodrom u Malti.

“Tačno je da je letelica iz Libije nezakonito sletjetla na teritoriju Malte. Međutim, za sada je prerano donositi bilo kakve zaključke, sve dok ne saznamo više informacija o razlozima takvog događaja”, kratko je saopštio portaprol Međunarodnog aerodroma na Malti.

 blic.rs