BalkanNovosti

OTAC UBICA Plakao i glumio šok pred tužiocem nakon smrti bebe

0

Monstrum se branio ćutanjem tvrdeći da je za smrt sina saznao tek kad je doveden u tužilaštvo, zbog čega je najprije plakao, a potom mu je „pozlilo“.

kurtesi-kurtic

Kurteši Kurtić (25), koji je prije tri dana u Zemunu pretukao do smrti svog jednogodišnjeg sina, priveden je juče iz policije u prostorije Višeg tužilaštva u Beogradu, gdje je saslušan.

Kako „Blic“ saznaje, Kurtić je izveden pred tužioca u prisustvu advokata, koji mu je dodjeljen po službenoj dužnosti. Kada mu je tužilac saopštio da je osumnjičen za teško ubistvo svog sina i da bi trebalo da se izjasni o krivici, Kurtić je odglumio da je zapanjen.

– Zar je moj sin mrtav? – upitao je tužioca, koji mu je potom objasnio da je beba uprkos naporima ljekarima preminula od teških povreda unutrašnjih organa. Kurtić je potom počeo da zapomaže vičući da je tek tada saznao da je ubica sopstvenog sina.

Sudska straža i advokat pokušali su da ga umire, ali je njemu pozlilo.

– Loše mi je i ne mogu da govorim – kazao je Kurteši, nakon čega je saslušanje prekinuto.

Kako „Blic“ saznaje, tužilaštvo je njegov „šok“ ocijenilo kao odbranu ćutanjem, a na njihov prijedlog sudija za prethodni postupak Višeg suda Kurtešiju je odredio pritvor.

On je nakon hapšenja u policiji tvrdio da je bio pod dejstvom alkohola i koktela lijekova i da nije znao šta radi. Monstruozni čin pokušao je tada da opravda svojim sumnjama da dječak nije bio njegov biološki sin iako sa dečakovom majkom čeka još jedno dete, dok im šestogodišnja kćerka živi s njegovim ocem u Njemačkoj.

Iz Gradskog centra za socijalni rad, koji je nakon ubistva dječaka preuzeo brigu o Kurtićevom maloljetnom djetetu i nevjenčanoj supruzi, rekli su za „Blic“ da nisu imali prijave niti bilo kakva saznanja o porodičnom nasilju, zanemarivanju i zlostavljanju djece u njihovoj kući. Porodica nije bila na evidenciji kao korisnik novčane socijalni pomoći ili bilo koje druge usluge i prava.

Žena trpila nasilje

Majka ubijenog jednogodišnjeg dječaka i Kurtićeva nevjenčana supruga smještena je u ustanovu socijalne zaštite – Materinski dom po nalogu Gradskog centra za socijalni rad.

Ona je socijalnim radnicima koji su preuzeli brigu o njoj nakon monstruoznog zločina priznala da je bila žrtva višegodišnjeg nasilja i da ju je Kurtić više puta tukao i zlostavljao. Trudnu ženu je i vezivao.

Njihove komšije s kojima je „Blic“ razgovarao tvrde da su znale da je Kurtić problematičan i sklon alkoholu i drogama, ali da nisu znale da nesrećna žena trpi nasilje.

Stručni radnici Gradskog centra za socijalni rad će dalje preduzimati sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti u odnosu na porodicu i zaštitu djece – rečeno je „Blicu“ u toj ustanovi.

Kazna do 40 godina

Više tužilaštvo sumnjiči Kurtića za krivično djelo teško ubistvo. Ukoliko bude za to i optužen, prijeti mu maksimalna kazna od 40 godina zatvora. U daljem toku istrage biće saslušana i majka ubijene bebe, kao i drugi svjedoci. blic

Terorista Islamske države snimio vlastitu smrt VIDEO

Previous article

Dnevni horoskop za 20.jun

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan