NovostiRS/BiH

Otac u kafiću priznao ubistvo desetomjesečne djevojčice

0

Mještani Breze još su u šoku nakon što je Adis Bećirspahić (28) u ponedjeljak naveče u porodičnoj kući monstruozno usmrtio svoju desetomjesečnu kćerku.

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je  mjesto Kortnik, u kome su živjeli Adis i njegova nevjenčana supruga Nejla Botić (18), gdje su zatekli vidno uznemirene komšije, zgrožene mučnim slučajem u njihovom susjedstvu.

Komšije potresene

Prva komšinica Adisa Beširević posebno je potresena ovim događajem, jer je poznavala osumnjičenog Adisa. Njen suprug je prije nekoliko dana vozio s njim djevojčicu u Kantonalnu bolnicu Zenica.

– Vjerujte da je ovo veliki šok za sve. Sve čekam da mi neko kaže da se radi o nesporazumu. Posebno mi teško pada zato što smo se družili – kaže nam Beširević.

U kući gdje se dogodilo ubistvo, nismo zatekli nikoga. Potom smo se uputili u mjesto Bukovik kod Breze, gdje se Nejla, zbog problema sa suprugom, često vraćala kod roditelja.

Na pragu kuće dočekala nas je njena uplakana baba Esma, ljubeći fotografije praunuke koju je često čuvala i koju, kako kaže, nikada neće preboljeti.

– Imali su problema u braku. Nije se ovo trebalo ovako završiti. Trebao je reći da ne može više živjeti tako, da se raziđu – plačući  kaže  Esma.

Kobne večeri, kako nam govori, Nejla je bila na poslu, dok je Adis ostao s djevojčicom kod kuće. U jednom momentu je došao u kafić gdje je Nejla radila. Sjedio je tu sat, nakon čega je saopštio šta se dogodilo.

Građani se spontano okupili

– Popio je kafu, ona ga je pitala gdje im je dijete. Prvo je rekao da je sve uredu i da je djevojčica kod drugarice. Nakon sat, kada ga je ponovo pitala gdje je dijete, rekao joj je da kćerke više nema i da je mrtva – prepričala je Esma.

cedomorstvo breza 2

Pod sedativima

Izvan sebe, Nejla je otišla do kuće. Nažalost, već je bilo kasno. Zatekla je svoju kćerku mrtvu i prekrivenu jorganom. Od tog momenta je pod sedativima, zbog čega nije mogla govoriti.

Njena prijateljica Anela Lakić, koja je, takođe, majka troje djece, ne može povjerovati da je otac mogao učiniti takvo nešto.

– Kod djevojčice je u Domu zdravlja pronađen veliki broj povreda, tragovi gušenja i davljenja te ugrizi ljudskim zubima po nogicama. Užas – kaže vidno ogorčena Lakić.

Priznao zločin

Adis Bećirspahić, ubica djevojčice, u potpunosti je priznao da je usmrtio svoje dijete, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U Tužilaštvu ZDK ističu da su izuzeti medicinska dokumentacija te tragovi sa mjesta događaja, a da će dežurni tužilac izdati prijedlog za određivanje pritvora. Još se čekaju i nalazi obdukcije.

Mirni protesti

Zbog ubistva nevine djevojčice, mještani Breze juče su mirno protestovali ispred zgrade Policijske stanice Breza, tražeći najstrožiju kaznu za Bećirspahića.

Među njima je i Lejla Botić, Nejlina majka, koju su mještani čuvali da se, zbog ogromne tuge, ne sruši.

– Još ne mogu doći sebi. Sad trebam ići po mrtvu bebu, još ne mogu povjerovati da moje unuke nema – kaže  Botić.

atv

HIT Kada Andrija Milošević pjeva na engleskom, to zvuči URNEBESNO

Previous article

Od nedjelje skuplje cigarete u BiH, ovo su nove cijene

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti