NovostiRS/BiH

Otac priznao ubistvo desetomjesečne bebe u Brezi

0

Nakon ubistva desetomjesečne bebe u Brezi u ponedjeljak naveče, njen otac koji je osumnjičen za ubistvo je predat u nadležnost Tužilaštva ZDK.

Obdukcija je rađena preko noći, a rezultati su pokazali da je smrt nastupila nasilnim putem. Podsjećamo, otac desetomjesečne bebe inicijala A.B priveden je u ponedjeljak naveče nakon što je u lokalni Dom zdravlja donio bebu kojoj je konstatovana nasilna smrt.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, u JU “Dom zdravlja” Breza su upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave, nakon čega je policijska patrola upućena i na adresu stanovanja navedenih lica, gdje je obezbjedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koja je i izvršila uviđaj. Uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je tijelo preminulog djeteta prevezeno u prosekturu JKP “Gradska Groblja” Visoko, radi vršenja obdukcije.

Izvršenom obdukcijom je utvrđeno da je smrt nasilna i ubilačkog karaktera. Dana 26.12.2016. godine, u 22,15 sati, lice B.A., rođeno 1988. godine, iz Breze, je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tokom kriminalističke obrade lice je ispitano na okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela i tom prilikom je u potpunosti priznalo izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, navodi se u izvještaju MUP-a ZDK. Juče je noćnim satima, lice B.A. je predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ubistvo” iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.

N1

Izetbegović: Dodik prešao liniju; Dodik: Izetbegović najveći luzer

Previous article

Najzdraviji kolač na svijetu ima samo dva sastojka

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti