BalkanNovosti

Otac i majka nestalog dječaka “pali” na poligrafu?

0

Načelnik policijske uprave Pančevo Nikola Popovac izjavio je da ima određenih pomaka u potrazi za dvanaestogodišnjim Stefanom Ilićem iz Banatske Subotice, koji je nestao u subotu, o kojima nije mogao da govori u interesu istrage.

djecak

“Situacija je nepromijenjena, ali ima određenih pomaka koje ne bih iznosio u interesu istrage”, rekao je Popovac novinarima u Beloj Crkvi. On je rekao da je privedeno više lica, sa kojima je obavljen razgovor, ali da niko nije lišen slobode.

Upitan da li je tačno da su roditelji malog Stefana i danas bili u policiji i da su “pali” na poligrafu, Popovac je rekao da to ne može da kaže “u interesu istrage i samog dječaka”.

On je ponovio da su sve policijske patrole i dalje na blokadnim mjestima, kao i da se vrši pojačana kontrola lica, vozila i prelazaka preko graničnih prelaza.

“Od juče smo svi na nogama, preduzimamo sve mjere, a danas je održan sastanak i sa predstavnicima rumunske policije koja sa druge strane granice preduzimaju određene mjere”, dodao je Popovac.

On je rekao i da su preuzeti snimci sa svih sigurnosnih kamera i da se provjeravaju, a da se između ostalog traga i za crnim automobilom, koji neki mediji dovode u vezu sa nestakom dvanaestogodišnjeg dječaka Banatske Subotice, kod Bijele Crkve.

Saslušani članovi porodice
Gotovo svi članovi devetočlane porodice dvanaestogodišnjeg dječaka Stefana Ilića iz Banatske Subotice koji je nestao u subotu, do kasno uveče su u subotu davali iskaze u policiji.

Kako „Blic“ saznaje, majka Gordana i otac Steva zadržani su u stanici policije jer njihova svjedočenja nisu ubijedila pripadnike MUP-a da se otmica Stefana zaista i dogodila.

Uz njih, zadržan je i Stefanov mlađi brat Uroš, navodno neposredni očevidac kidnapovanja. Mještani tvrde da prethodnih dana nisu viđali sumnjive strance, niti pomenuti tamni automobil u kog su otmičari navodno uvukli dječaka.

Prema riječima komšija, Gordana i Steva su vodili „nomadski“ život, išli su iz mjesta u mjesto i čuvali ovce, zarađujući tako za život. Od sedmoro dece, najstariji je Aca (16), sljedeća je Božica (14), zatim Stefan, pa Ivana (10), Uroš (9), Ivan (5) i najmlađi Jovan (2).

Sva djeca, osim Božice koja je prije godinu dana pobjegla od kuće da bi se udala u selu Lokve i Uroša, smjestila su se kod Gordanine kume. Policija ne dozvoljava nikome da uđe u kuću i kontaktira s djecom.

Dvije teorije o Stefanovom nestanku
Nezvanično, policija ispituje najmanje dva scenarija Stefanovog nestanka. S tim u vezi, ekipe žandarmerije od jutros pretražuju tok rječice Karaš koja protiče pored Banatske Subotice.

Druga teorija, o kojoj se u pola glasa govori po mjestu, podrazumijeva umješanost roditelja u nestanak dječaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je građane koji imaju bilo kakve informacije o dvanaestogodišnjem dječaku da pozovu dežurni centar Policijske uprave Pančevo na telefon 013-325-202. ili najbližu policijsku stanicu.

Dječak je posljednji put viđen u selu Banatska Subotica, opština Bela Crkva oko podneva i na sebi je imao svjetlozelenu majicu, crni šorc i crne patike “starke”. Dječak je visine 130 centimetara, braonkaste kose i braon očiju. tanjug

Banjaluka: Svi spremni da pomognu Aleksi – dječaku koji želi bicikl

Previous article

Olujno nevrijeme i grad pogodili Tuzlanski kanton

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan