Osoblje Ambasade Srbije u Skoplju povučeno na konsultacije u Beograd

od prnjavorski 0

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su na hitne konsultacije u Beograd, javila je makedonska televizija “Telma”, pozivajući se na izvore u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije.

Navodi se da za sada nema informacija koji je razlog za povlačenje osoblja u srpskoj ambasadi u Makedoniji.

Prema informacijama televizije Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, zamolila makedonske vlasti da pojačaju bezbjednost Ambasade Srbije u Skoplju.

Ambasadorka Dušanka Divjak Tomić rekla je agenciji Beta da ne može da komentariše i u SMS poruci dopisniku iz Skoplja poručila da se za informacije javi sutra u srpsko ministarstvo spoljnih poslova.

Agencija Tanjug prenijela je da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u ponedjeljak saopštiti razlog odlaska osoblja iz Ambasade.

Makedonska televizija Telma noćas javlja da su svi prozori na ambasadi zamračeni, da se ispred zgrade ne dešava ništa neobično i da nema pojačanog policijskog prisustva.

(Agencije)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>