FudbalSport

Osnivanje regionalne fudbalske lige u septembru?

0

Na sastanku saveza iz regiona napomenuto da će se razgovor o ovom pitanju voditi sa UEFA za nešto više od dva meseca

FK-Partizan-Crvena-Zvezda-Dinamo-Hajduk-SFRJ-620x350

Regionalna liga bivše SFRJ u fudbalu? Sasvim moguće, ali tek nakon razgovora sa UEFA u septembru na predstojećem sastanku predsednika i generalnih sekretara nacionalnih saveza pod okriljem ove organizacije.

Svakako najbitnija stvar za nas o kojoj se direktno ili indirektno razgovaralo na drugom regionalnom sastanku fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Fudbalski savez Srbije predstavljali su potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković.

Vredi pomenuti da se o regionalnoj ligi nisu zauzeti neki novi stavovi upravo zbog sastanka u septembru, a razgovaralo se o više tema koje su zajedničke svim savezima. To su, pre svega, zaštita i sigurnost na fudbalskim takmičenjima – što je gorući problem većine saveza učesnika današnjeg skupa, a bilo je reči i o socijalnom dijalogu između saveza, klubova i igrača, novoj ulozi posrednika u pregovorima klubova i igrača u transferima i zapošljavanju, regionalnom takmičenju, te aktuelnoj situaciji između FIFA i UEFA.

Foto: Fss.rs

Predstavnici saveza su izrazili veliku zabrinutost u pogledu sigurnosne situacije na svojim stadionima, a o čemu je upoznat Mark Timer, predstavnik UEFA ovom prilikom, šef Odeljenja za bezbednost i stadione. Jedinstveni stav je da bez konkretnog i zajedničkog delovanja državnih institucija ovaj problem fudbalske organizacije ne mogu rešiti same.

Bez toga, nemoguće je omogućiti fudbalerima i njihovim organizacijama, te najvećem delu navijača da se takmiče, odnosno uživaju u fudbalu bez incidenata, pirotehnike i verbalnog nasilja. Zajedničko je predloženo UEFA da nastavi stalno podsticanje državnih vlasti u zajedničkom pristupu ovom ozbiljnom problemu. Odlaganje rešavanja ovih problema ima će dalekosežne štetne posledice za klubove i reprezentacije.

(Telegraf.rs)

BEOGRAD: Šesnaestogodišnjak izboden nožem

Previous article

“ Policija traži 16 borbenih oklopnih vozila za obračun s narodom”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Fudbal