Oskrnavljen trofej Kupa Koraća, Zvezda traži odgovore

Košarkaški klub Crvena zvezda šokiran je video snimkom na kojem se vidi kako nepoznata lica skrnave trofej Kupa Radivoja Koraća. Klub zahtijeva od čelnika Saveza i KK Partizan hitan odgovor ko je akter ovog nezapamćenog skandala i sramote, navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Na snimku koji se u toku dana pojavio na Jutjubu vidi se kako nepoznata osoba nožem skida pločice sa grbom Crvene zvezde, koja je prethodnih godina više puta bila pobjednik Kupa. Autentičnost ovog snimka još nije potvrđena niti se zna kada i u kojim okolnostima je nastao.

“Crvena zvezda je kao višestruki osvajač nacionalnog kupa, sa ponosom u svojim prostorijama na Malom Kalemegdanu čuvao ovaj trofej. Hiljade i hiljade naših navijača slikali su se tokom prethodnih godina, sa trofejom koji nosi ime po legendi svjetske i na prvom mjestu, jugoslovenske i srpske košarke – Radivoju Koraću. I nikada nikome nije padalo napamet da skida pločice sa imenima drugih klubova osvajača trofeja, jer je bez obzira na sve rivalitete, razlike ili nesporazume – to istorija košarke ove zemlje!”, navodi se u sopštenju Crvene zvezde.

Klub od predsjednika i potpredsjednika Saveza, bivših igrača Partizana, traži hitnu reakciju i objašnjenje srpskoj javnosti za ovaj neviđeni skandal.

Takođe, iz Zvezde ističu da neće dozvoliti da se ovaj skandal izjednači sa incidentom poslije finala Superlige 2014. kada su njeni navijači “oteli” šampionski trofej, jer, kako navode, ovde je neko iz kluba dao trofej.

Ujedno, ističu da će prelazni pehar šampiona Srbije, koji je već tri godine u Zvezdinim prostorijama, ostati tamo bez obzira na ishod narednog finala kako ga niko ne bi skrnavio.

(RTS)