Osamnaestogodišnja Bilećanka predstavlja BiH na takmičenju ljepote u Maleziji

Osamnaestogodišnja Bilećanka Tamara Nosović predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na prestižnom svetskom takmičenju lepote Miss Turizam Internacional.

tamara

Tamara narednih dana putuje u Maleziju, gde će svojim šarmom i lepotom predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najlepšem svetlu na takmičenju.

Ovaj prestižni izbor lepote, koji se tradicionalno održava u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru i pod sponzorstvom je države Malezije. BiH će se ove godine predstaviti po 16. put.

Tamara kaže da joj je čast i zadovoljstvo što će baš ona biti ovogodišnja predstavnica, dodajući da su pripreme uveliko u toku.

tamara-nosovic

– Veoma sam srećna i još više uzbuđena što ću biti zvanična Miss države na takvom prestižnom izboru sa dugom tradicijom. U finalnoj noći ću nositi haljinu Svjetlane Vuković, priznate modne dizajnerice iz Tuzle, kao i narodnu nošnju Hercegovina iz Kulturno-umjetničkog društva ‘Zora Hercegovine’ iz Bileće – izjavila je Tamara za našu televiziju.

Finalno veče se održava u novogodišnjoj noći i to je jedini izbor lepote koji ne menja datum svetskog finala.

Tačno u ponoć proglasiće se nova pobednica, nakon čega će se misice poslužiti bezalkoholnim šampanjcem i sa stilom na grandioznoj sceni ući u novi početak.

U većini slučajeva, malezijski sultan i kraljica prisustvuju finalnoj večeri, a u žiriju bude veliki broj članova diplomatskog kora, kako države Malezije, tako i Kine, Singapura i drugih Azijskih zemalja. Ovaj izbor je državi od velikog značaja za razvoj turizma.

Izvor: hercegtv.com