PrnjavorVijesti

OPŠTINA PRNJAVOR:ZALEĐEN STATUS TURISTIČKE ORGANIZACIJE

0

Na današnjoj redovnoj  sjednici  Skupštine opštine na dnevnom redu bilo je nekoliko interesantnih tema.U prvom planu bio je izvještaj o radu načelnika opštine i opštinske uprave u 2014.godini.Odbornici opozicije imali su mnogo primjedbi na izvještaj o radu načelnika i lokalne uprave,ali je prilikom glasanja izvještaj usvojen sa 17 glasova,pet je bilo protiv,a jedan odbornik uzdržan.

skupstina-opstine-prnjavorOdbornici su usvojili i izvještaj o radu Javnog preduzeća DEP-OT Banjaluka ,u čijem vlasništvu prnjavorska opština učestvuje sa 10 odsto osnivačkog kapitala.Ta firma je proteklu godinu završila sa milion i 500.000 maraka suficita,ali se višak,kako su zaključili nadležni organi Depota,neće dijeliti osnivačima.Od predstavnika te firme odbornici su saznali da je prnjavorsko komunalno preduzeće Park dužno Banjalučanima 120.000 maraka.

Prije početka sjednice odbornici su,na prijedlog načelnika opštine,skinuli sa dnevnog reda pitanje izbora direktora i članova Upravnog odbora Opštinske turističke organizacije Prnjavor,čiji će rad za izvjesno vrijeme,prema riječima Gatarića, iz finansijskih razloga,“biti zamrznut“.

Sjednica je nastavila rad,a u večernjem terminu  biraće se direktori i članovi upravnih i nadzornih odbora u nekoliko preduzeća čiji je osnivač Opština.

Prije početka današnje sjednice zakletvu je položio  novi odbornik NDP,Goran Marić,koji će u skupštinskim klupama naslijediti Igora Suvajca,jer se Suvajac  odrekao odborničkog mandata. prnjavorlive.info

PRNJAVOR: KRIMINALISTIČKA ISTRAGA – AFERA “PEKABESKO” DOBIJA EPILOG

Previous article

Potvrđeno – Naser Orić uhapšen u Bernu!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor