Oporavlja se beba koju je otac krvnički tresnuo o pod

od prnjavorski 0

Beba Milica svega stara 27 dana, koju je otac zamalo ubio tresnuvši je o pod, jača je od smrti! Uprkos ozbiljnim povredama koje je zadobila, ova hrabra djevojčica može se smatrati medicinskim čudom!

Iako je njen život visio o koncu 12 dana, hrabra beba se izborila sa prelomom lobanje, nagnječenjem mozga, unutrašnjim krvarenjem i povredom oka i zahvaljujući čudu i doktorima Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, gde je hospitalizovana, dobila je još jednu šansu za život.

– Dijete je premješteno u jedinicu poluintenzivne nege. Stanje je stabilno i kompleksno. Dijete nije životno ugroženo, ali je neophodan stalni nadzor ljekara – rekao je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike.

beba milica

Do prije samo nekoliko dana porodica male Milice strepila je od poziva ljekara i vijesti da su ostali bez svoje mezimice.

– Kada su nam rekli da je Milica bolje, ne mogu vam opisati sreću koja nas je obuzela. Ljekari su govorili da neće preživjeti, mi smo je zato i krstili kako bi otišla među anđele. Mislili smo da neće preživeti, ali Bog je čuo naše vapaje i uslišio je naše molitive. Našoj djevojčici je bolje i sada se nadamo da će se potpuno oporaviti – priča za “Blic” Miličina tetka Saveta.

Ipak, velika borba je pred ovim malim borcem. Iako dijete više nije životno ugroženo, njeno zdravstveno stanje je komplikovano, a posljedice ozbiljnih povreda koje je zadobila su još uvijek neizvjesne.

Doktori će nastaviti da se bore za svaki njen naredni dan, a kako će teći oporavak još uvijek ne može da se prognozira.Milomir Stanković

Podsjećanja radi, bebu je u utorak, 14. februara, uveče otacMilomir Stanković (22) umalo ubio tresnuvši je o pod u porodičnoj kući svoje supruge, gdje je i on živio. Bacanju bebe o pod prethodila je svađa Milomira i tašte Zorice Vasić, kada su njegovi roditelji Kala i Dragana došli na babine u porodični dom Vasića.

Kako su Vasići ispričali, njihovoj priji Dragani smetalo je što “smederevac” dimi i ponavljala je da beba ne može da živi tu. Milomir je na to rekao da je kraj njegovog i Slavičinog braka i da želi da uzme Milicu. Tašta i žena su pokušale da ga zaustave, ali je on pobjesneo i tašti udario šamar. Otac je uspio da izvede Milomira iz kuće, ali se on vratio i uz naručja Zoričine tetke uzeo bebu i tresnuo je o pod. Od jačine udarca bebi je otekla glava i ispalo jedno oko.

Saslušanje u četvrtak

Milomir Stanković (22), kao i članovi porodice Vasić, biće saslušani u četvrtak u Osnovnom javnom tužilaštvu u Ubu.

S obzirom na to da je dijete preživjelo jezivi napad, Stanković se tereti za krivično djelo nasilja u porodici i postupak otuda nije preuzelo više tužilaštvo. Da li će vještačenje jezivih povreda uticati na prekvalifikaciju djela, ostaje da se vidi.

(Blic.rs)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>