MagazinSvaštara

OLX.ba: Mijenja oba bubrega za “BMV”

0

Na najvećem oglasniku BiH – OLX.ba ponuda je raznovrsna, i bukvalno, može se naći sve – od igle do lokomotive! Ali, nekad i više od toga.

Cijene su prilagođene svačijem džepu, a prodavači su obično raspoloženi i da se nagađaju. Sve je stvar dogovora.

Prodaju se auta nova, polovna i stara, kao i namještaj, različita tehnika, odjeća, stanovi, kuće, različiti ljubimci, pa čak i egzotični… ali i falsifikovani ljekovi, roba isteklog roka, pokvarene stvari…

Ali, pojedinci, da li iz namjere da se dobro zabave, što se nadamo da jeste razlog, prodaju i ono što zdrav razum ne bi mogao ni pomisliti da uradi. Pa tako prodaju žene, muževe, svekrve, punice, nude iscjeliteljske usluge, povoljno bacanje čini, kao i otklanjanje istih, a jedan otac iz Zvornika u rubrici „Konji“ prodavao je sina!

Otac prodaje sina

U opisu „artikla“ navedeno je: “Spava do podne, jede, šminka se pola sata, rikta frizuru, ide na kafu sa starijim djevojkama i tetkicama, dođe kući, istušira se, ponovo jede, ode u nepoznatom pravcu sa mnogo starijim devojkama od sebe, dođe ujutru u 5 ofucan k’o lovačka kuja, i opet jede i tako sve u krug. Neće ništa da radi jedino što zna je da traži koju marku za dopunu, kafu i cigare. Nije puno naporan jer je rijetko kod kuće. Ko bi ga odveo daleko od Zvornika i moje kuće ja bih doplatio samo da ga moje oči ne vide.“

Oružje

Korak dalje otišao je muškarac koji u rubrici tehnika – vc kupatilo prodaje oba bubrega za cijenu po dogovoru, ili ih mijenja za BMV X6. Prodaje se i oružje poput vazdušne puške čija cijena je 280 KM, a za 30 KM manju cijenu možete dobiti skuter „neispravan“.

Vrlo često, oglasi su nejasni. Pojedini su i brutalno iskreni. Tako jedan Kakanjac ukradeni bicikl prodaje za cijenu po dogovoru, dok se jedan prodavač dosetio i „golfa 2“ upakovao u foliju te ga posle prodavao kao novo, „neotpakovano“ auto, koje košta čak 15.000 KM.

 euroblic

Nova “čokoladna” afera: Slovenci vratili bombonjeru hrvatskoj ambasadi

Previous article

Samsung otkrio razloge zapaljenja smartfona “Galaxy Note 7″

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin