Oluja u Francuskoj: Dvije osobe poginule, 600.000 domova bez struje

od redakcija 0

U snažnom olujnom nevremenu nazvanom Zeus koje je u ponedjeljak zahvatilo Francusku, dvije osobe su poginule, a 600.000 domaćinstava je ostalo bez električne energije, što je najviše od 1999. godine, saopštile su spasilačke ekipe i vlasti.

Vozač kamiona koji je prevozio plinske boce poginuo je kada se teška grana odlomila i pala na njegovo vozilo u južnim Alpama, rekli su vatrogasci. Vozač automobila je smrtno stradao na jugozapadu zemlje kada se na njega srušilo stablo visoko 20 metara, prenosi Hina.

Oluja Zeus je pogodila zapad Francuske a predveče se premještala prema središtu i jugoistoku zemlje. Francuska meteorološka služba je na zapadnoj obali izmjerila “nesvakidašnju” brzinu vjetra od 193 kilometara na sat.

Troje tinejdžera je teško povrijeđeno na zapadu dok su išli u školu, a četvoro djece je lakše povrijeđeno u Briveu, na jugozapadu u urušavanju školskog krova, saopštio je premijer Bernard Kazenov.

Koliko je vjetar snažan bio dovoljno govori činjenica da je prevrtao kamione.

Oluja "Zeus" u Francuskoj: Dvije osobe poginule, 600.000 domova bez struje

U 17 sati prema srednjoevropskom vremenu 600.000 domova je ostalo bez struje, objavila je energetska kompanija Enedis. Takvo nešto nije viđeno od velike smrtonosne oluje 1999. u kojoj su poginule desetine ljudi, a tri miliona domaćinstava je bilo u mraku. Zbog jake kiše je zatvoren ulaz na jedan od autoputeva prema Parizu, dodao je Kazenov, javlja Fena.

 

 

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>