BalkanNovosti

Oglasili se putari zbog Kusturičine optužbe da je zbog njih umalo poginuo

0
Iz Ministarstva građevinarstva kažu da su neprijatno iznenađeni reakcijom Kusturice i paušalnim optužbama o “bahatosti i nestručnosti” putara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da žali zbog udesa u kojem je vozač reditelja Emira Kusturice zadobio teške povrede, ali smatra da su neargumentovane optužbe.

Navodeći da su neprijatno iznenađeni reakcijom Kusturice i paušalnim optužbama o “bahatosti i nestručnosti” putara, iz Ministarstva kažu da je činjenica da je privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, izgrađena u skladu sa zakonom i važećim propisima, da ima sve neophodne dozvole i da je opremljena propisanom saobraćajnom signalizacijom, koju je proverio i MUP.

To potvrđuje i “Zapisnik o puštanju saobraćaja na privremenu devijaciju preko petl?e Ljig auto-puta E-763“ u kojem se navodi da je privremena signalizacija postavljena u skladu sa „Idejnim projektom privremene devijacije na državnom putu IB reda broj 22”, u funkciji izgradnje auto-puta E-763, deonica Lajkovac-Ljig.

Za ovaj projekat Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je 8. februara izdalo Rešenje o privremenoj građevinskoj dozvoli.

U zapisniku od 1. juna 2017. takođe stoji da su, pre nego što je saobraćaj preusmeren, predstavnici Policijske uprave Valjevo “obišli devijaciju i saglasili se da je postavljena saobraćajna signalizacija odgovarajuća, i da se saobraćaj može preusmeriti na devijaciju”.

U saopštenju se napominje da ovo nije ni prva ni poslednja devijacija preko koje se odvija saobraćaj u slučajevima kad je za potrebe izgradnje ili rekonstrukcije puteva neophodno obezbediti kontinuitet saobraćaja.

U konkretnom slučaju, u okviru izgradnje auto-puta Lajkovac-Ljig, predviđen je nadvožnjak preko Ibarske magistrale, a zbog izvođenja radova na izgradnji tog objekta, bilo je neophodno prekinuti saobraćaj na postojećoj magistrali u dužini od oko 800 metara.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ne može da prihvati da bilo ko iznosi optužbe, na osnovu neproverenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu čitavog sektora saobraćaja, na čijoj modernizaciji Vlada Srbije danonoćno radi.

Ministarstvo još jednom apeluje na vozače da obrate pažnju na postavljenu signalizaciju, posebno u zoni gradilišta na koridorima.

Vićentiju Saviću i Emiru Kusturici želimo brz oporavak i nadamo se da je brzina kretanja vozila prilikom udesa bila prilagođena uslovima puta i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji – navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Reditelj Emir Kusturica izjavio je juče da će njegovi advokati “preduzeti nešto” povodom loše signalizacije na Ibarskoj magistrali koja je, kako kaže, mogla njega i njegovog vozača da košta glave.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Ženu pogodila strijela dok je putovala autobusom VIDEO

Previous article

RAZVODE SE TRAMP I MELANIJA?! Potpisali su brakorazvodne papire, tvrde švajcarski mediji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan