Održan 8. sabor Kola srpskih sestara

Прњавор – осми Сабор Кола српских сестара

Kolo srpskih sestara u Prnjavoru danas je bilo domaćin osmog Sabora Kola srpskih sestara, na kojem su učestvovale predstavnice 29 društava ove organizacije iz Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Predsjednik prnjavorskog Kola srpskih sestara LJubinka Rapić kaže da su u radnom dijelu Sabora razmijenjena mišljenja i dosadašnja iskustva u radu.

“Na ovakvim skupovima donosimo i kvalitetne projekte kako bismo obezbijedili novčana sredstava potrebna da pomognemo onima kojima je to neophodno”, rekla je Rapićeva.

Današnjem Saboru prisustvovale su i članice Kola srpskih sestara “Majka Jevrosima” iz Brčko distrikta.

Predsjednik Kola Slavojka Iljić je kao pozitivan primjer funkcionisanja istakla saradnju ove organizacije i vlasti u Brčko distriktu, jer je Kolo uspjelo ući u budžetsko finansiranje.

“To nam mnogo olakšava rad jer dobijamo određeni novac bez aplikacija za projekte. Zato je i jedan od zaključaka sa današnjeg Sabora da se ide prema najvišim republičkim institucijama sa prijedlogom da se pronađe način za finansiranje bez pisanja projekata”, kaže ona.

Predsjednik Kola srpskih sestara “Kosovka djevojka” iz Šamca Anka Simeunović je rekla da je potrebno nastaviti tradiciju ovakvih okupljanja jer se stiču dragocjena iskustva koja mogu iskoristiti za poboljšanje rada društva.

Osim radnog dijela Sabora, upriličen je i kulturno-zabavni program, a aktivistkinje ove organizacije su tokom dana položile vijence i cvijeće kod Spomenika junacima grada u Prnjavoru.

(Srna)