NovostiRS/BiH

Određen pritvor monstrumu iz Breze koji je ubio svoje dijete

0

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor Adisu Bećirbašiću koji je osumnjičen za ubistvo svoje osmomjesečne kćerke.

“Zbog osnovane sumnje da je počino krivično djelo ubistva iz člana 166 stav 1. Krivičnog zakona FBiH, dana 28. decembra 2016. godine, sudija za prethodni postupak, a na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, odredio je pritvor Adisu Bećirspahiću u trajanju od mjesec dana. Pritvor se računa od 26. decembra 2016. godine, kada je imenovani lišen slobode”, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Kantonalnog suda u Zenici.

Podsjećamo, u ponedjeljak u 20.45 sati, medicinsko osoblje JU “Dom zdravlja” Breza putem telefona obavijestilo je dežurnu službu Policijske stanice Breza da je u pratnji oba roditelja, lica B. A. i B. N. iz Breze, dovezeno dijete, inicijala B. N. (2016) bez znakova života.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, u JU “Dom zdravlja” Breza su upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave, nakon čega je policijska patrola upućena i na adresu stanovanja navedenih lica, gdje je osigurala mjesto događaja do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona, koja je i obavila uviđaj.

Uviđajnim radnjama rukovodio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, prema čijem nalogu je tijelo preminulog djeteta prevezeno u prosekturu JKP “Gradska Groblja” Visoko radi obavljanja obdukcije. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nasilna i ubilačkog karaktera.

Istog dana u 22.15 sati otac B.A. (1988) iz Breze lišen je slobode i zadržan u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tokom kriminalističke obrade lice je ispitano na okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela i tom prilikom je otac u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Izvor: radiosarajevo

Tri najljepše stvari koje morate napraviti prije Nove godine

Previous article

Evo zašto treba da jedete šaku oraha dnevno

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti