Određen jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu »Pavlović i drugi«

od prnjavorski 0

Sud BiH odredio je večeras jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu “Pavlović i drugi”, izjavio je Srni advokat odbrane Miodrag Stojanović.

20160213192205_353597

Pritvor je određen na zahtjev Tužilaštva BiH Slobodanu Pavloviću, Petru Laziću, LJiljani Garić i Blagi Blagojeviću, osumnjičenima da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

“Oni će tokom noći biti transportovani u Bijeljinu u pritvor”, rekao je Stojanović.

Stojanović je dodao da će odbrana kada dobije rješenje, uložiti žalbu.

“Ovo je bruka i sramota”, rekao je Stojanović, te napomenuo da je zdravstveno stanje Slobodana Pavlovića, koji ima konstantno problema sa zdravljem, izuzetno loše.

Tužilaštvo BiH danas je na ročištu pred Sudom BiH u predmetu “Pavlović i drugi” zatražilo da se osumnjičenima odredi pritvor od 30 dana, a odbrana je istakla da nema razloga za određivanje pritvora.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ 11. februara su, prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića, te još tri službenika ove banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>