Odmah probajte: Trljajte svoj srednji prst 60 sekundi i desiće se magija u vašem tijelu!

od prnjavorski 0

Jedna drevna grana alternativne medicine je i masaža, odnosno trljanje prstiju na ruci koje vam može otkloniti određene telesne bolove

Masaža, prsti, prst, šaka, šake, dlanovi, zdravlje
Foto: Profimedia/Jalag – Beauty

Drevna japanska medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u telu  i da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može uticati putem određenog prsta.

Budući da je svaki prst na našoj ruci, prema ovoj drevnoj metodi, povezan s nekim organom, kako biste bol oterali – trljajte određeni prst i vrlo brzo simptomi će biti ublaženi ili će čak nestati. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osetite olakšanje.

Foto-ilustracija: Pixabay

Foto-ilustracija: Pixabay

A evo koji prst morate trljati u zavisnosti od toga koji vas zdravstveni problem muči:

Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce kuca jako ili kada se zadišete pa ostajete bez vazduha.

Kažiprst je povezan sa bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proliv. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

Domali prst povezan je s debelim crevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena ili ukočenost i bol u vratu, to može biti posledica slabe cirkulacije.

Mali prst je povezan sa tankim crevom. Masirajte ovaj prst kada osećate teskobu i nervozu.

Dodatni savet: u našim dlanovima nalazi se mnogo nerava, pa ako želite da pospešite svoje zdravlje, jednostavno pljesnite rukama.

telegraf.rs

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>