MagazinZanimljivosti

Od 2. avgusta 2017. čovječanstvo počinje da živi “na kredit”

0

Čovječanstvo će od 2. avgusta početi da živi “na kredit“ budući da ćemo do tog dana zvanično potrošiti zalihe vode, zemljišta i čistog vazduha za ovu godinu. Prema navodima grupa za zaštitu životne sredine WWF i mreže Global Footprint, ono što treba da nas zabrine jeste da taj dan dolazi ranije nego prošle godine.

To znači da će čovječanstvo do kraja ove godine živjeti “na kredit“. “Do 2. avgusta 2017. godine, iskoristićemo više od prirode nego što ona može da obnovi za cijelu jednu godinu.

To znači da smo za sedam mjeseci emitovali veću količinu štetnih gasova, zagadili okeane i šume više nego što mogu da podnesu za godinu dana, ulovili mnogo više ribe, isjekli mnogo više drva i konzumirali više vode nego što Zemlja može da proizvede u tom periodu“, navodi se u saopštenju. Mjerenje se vrši od 1986. godine, a ove godine je datum kada smo zvanično iscrpili planetu došao ranije nego ikad. Na primjer, 1993. godine taj dan je bio 21. oktobar, 2003. godine 22. septembar, a 2015. godine 13. avgust.

b92

 

Koje škole u RS se zatvaraju zbog manjka đaka? Promjena i u jednoj PRNJAVORSKOJ školi

Previous article

Kožne cipele

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin