Obustavljena istraga protiv Milorada Dodika

od prnjavorski 0

Nakon što je sredinom januara donijelo odluku o provođenju istrage protiv čelnika republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorda Dodika, Državno tužilaštvo BiH ju je naknadno i povuklo, saznaje Večernji list BiH.

20160203104008_351545

Tužilaštvo BiH je, naime, po informacijama dobijenim od izvora u toj instituciji, povuklo naredbu o pretresu objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske. Raniji nalog da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi Dodik bio je izdan 14. januara.

Inicijativa o hapšenju Dodika je, prema određenim izvorima, trebala poslužiti da se umiri bošnjačka javnost, poslije određivanja pritvora lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću.

Kako se u javnosti do sada spominjalo, istragu protiv Milorada Dodika u tajnosti je navodno vodilo više tužilaca iako je voditelj Odjeljenje za organizovani kriminal Božo Mihajlović ustvrdio kako formalne istrage nema.

Zanimljivo je kako je u više navrata državni ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, koji formalno ne bi trebao imati nikakve veze sa SIPA i Tužilaštvom BiH, najavljivao kako će Dodik biti uhapšen te da za to ima dovoljno dokaza.

nezavisne

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>