Obračun Salihović – Mektić: Na pomolu i tužbe!

”Ovo je inkvizicija, ovo u komunizmu se nije radilo, dajte pauzu, ne mogu ovako, neću, evo dajte mi otkaz i sto godina zatvora, ali ne može ovako!”

Tako se suspendovani Goran Salihović obratio disciplinskoj Komisiji VSTS, nakon njihove odluke da novinare, ponovo, udalje iz sale. Salihović je insistirao da pred očima javnosti pored njega budu saslušani i njegovi saradnici Hasan Pleh I Emil Pinkas. Komisija je bila neumoljiva, a kao razlog su naveli da se radi o “živim predmetima“ sa kojima su svjedoci itekako povezani.

Suspendovani tužilac je na početku rekao novinarima da će napustiti saslušanje, ali se u međuvremenu predomislio i ostao u Sali.

“I ova dva svjedoka koja su dala iskaze, idu u našu korist“, kaže Goran Salihović, suspendovani glavni tužilac Tužilaštva BiH.

Iz Kancelarije disciplinskog tužioca, po običaju nisu mogli ništa novo da kažu, ali oni tvrde proces ide u njihovu korist. Odbrana najavljuje nove dokaze i svjedoke, a Goran Salihović i novu tužbu i to protiv ministra bezbjednosti Dragana Mektića koji mu nije ostao dužan.

“Jednostavno ja bih morao da reagujem na izjave Mektića koji je jednostavno bolestan, koji iznosi laži i neistine, klevete, uvrede koji ruši ovaj sistem, krenuo je od Tužilaštva, čovjek želi da bude i ministar, i policajac, I tužilac, možda i predsjednik države“, rekao je Salihović.

“Možda sam i bolestan, ali sam u jedno siguran, on je zdrav i pri punom razumu i umišljan je sav kriminal i korupciju uvukao u Zužilaštvo BiH, pri zdramvom razumu i zdravom umišljaju”, ističe Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

I dok Mektić obećava da će Salihovića prvog obavjestiti o svom medicinskom nalazu, Salihovićeva odbrana mora da se pripremi za svoje svjedoke.

Na narednom ročištu svoju verziju ispričaće Mirsad Memić, koji je bio u obezbjeđenju tužioca, Boris Grubešić, portparol Tužilaštva, tužilac Miroslav Marković, prvi ljudi OBA-e i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Osman Mehmedagić i Mirsad Vilić.

atv