NovostiSvijet

OBOREN UZ BLAGOSLOV SAD Arapski mediji: Obama bio za rušenje ruskog aviona

0

Arapski list “Mepanorama” navodi da je ruski avion oboren uz blagoslov SAD i Baraka Obame, a da je turski predsednik Erdogan predložio takvu provokaciju sa kojom se američki lider složio.

 

697269_ruski-avion1-foto-tanjug-ap_f

Očigledno je da turski lider pati od velike nesanice, koju mu izazivaju akcije ruskih vazdušnih snaga u Siriji koje uništavaju naftnu infrastrukturu “Islamske države”, piše list.

U tekstu se navodi da je Turska glavni uvoznik švercovane nafte po sniženim cijenama sa teritorije koju kontrolišu teroristi.

 

List prenosi izvor iz administracije turskog predsednika da je Erdogan tokom susreta sa Obamom u kuloarima Samita “G20” predložio da, kao upozorenje, obore ruski avion.

 

Obama je, navodno, na trenutak razmislio, a zatim klimnuo glavom, navodi arapski list.

 

I bivši činovnik Svjetske banke Peter Kenig smatra da je Vašington bio upoznat sa namjerom vlasti u Ankari, koje su nezadovoljne ruskom akcijom u Siriji i slabljenjem “Islamske države”.

 

On navodi da je Turska ispunila američki stav po kome “nema milosti za ruske avione”, bez obzira na dobre rusko – turske odnose u prošlosti.

 

Vašingtonu treba rat u širokom spektru, to je potrebno i njihovim “gazdama” – američkoj vojnoj industriji, Volstritu, naftnom lobiju, raznim drugim organizacijama, kao i izraelskom lobiju, navodi Kenig.

 

Ako bi Rusija uzvratila preko turskih granica – to bi bilo označeno kao agresija na NATO i došlo bi do trećeg svjetskog rata nad Bliskim istokom, prenose analitički portali.

 

Takav rat bi region pretvorio u prah i doveo do kolona izbjeglica prema Evropi, pojašnjava Kenig.

Srna

Kalesija: Demobilisani borac prijetio da će izvršiti samoubistvo (VIDEO)

Previous article

HAOS NA MAKEDONSKOJ GRANICI: Migranti gađali policiju kamenjem

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti