Objavljen video napada u Ankari, mediji tvrde da je napadač Sirijac

od prnjavorski 0

Turski mediji jutros saopštavaju kako je identifikovan napadač koji je u srijedu naveče ubio najmanje 28 osoba u eksploziji u Ankari.

ankara

Sirijski državljanin Salih Necar je navodno identifikovan pomoću otisaka prstiju, tvrdi provladin turski list Yeni Safak. Mediji nisu naveli izvor svoje informacije, a ista zasad nije potvrđena kod nadležnih agencija.

Necar je s teritorije Sirije navodno ušao u Tursku zajedno s izbjeglicama i migrantima, prilikom čega je registrovan uzimanjem otisaka koji su navodno pronađeni na mjestu napada, piše Yeni Safak.

Prema nepotvrđenim informacijama, automobil koji je korišten u bombaškom napadu u blizini vojnog objekta i državnih institucija iznajmljen je u Izmiru prije dvije sedmice.

S druge strane, viši zvaničnik bezbjednosne agencije u srijedu je rekao kako postoje indicije da iza napada stoji Kurdska radnička partija (PKK).

Odgovornost za bombaški napad zasad nije preuzela nijedna militantna ili teroristička organizacija.

 klix

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>