PrnjavorVijesti

Obavezno održavanje dvorišta i privatnih parcela na području grada

0

Odjeljenje za inspekcijske poslove obavještava vlasnike i korisnike stambenih i poslovnih objekata da su u obavezi održavati čistoću u dvorištima i na zemljištu koje služi redovnoj upotrebi objekata na način propisan Odlukom o komunalnom redu.

U skladu sa zakonskim odredbama, ali i činjenicom da je prisutna sve češća pojava zmija i drugih gmizavaca, Odjeljenje za inspekcijske poslove upozorava građane da su dužni održavati svoja dvorišta, kao i privatne parcele na području grada, kako bi se spriječili neželjene posljedice.

Odjeljenje za inspekcijske poslove će u narednom periodu obavljati pojačane komunalno-inspekcijske kontrole po navedenom osnovu, kao i sankcionisanje nesavjesnih vlasnika zapuštenih parcela i dvorišta.

Na osnovu Zakona o komunalnoj policiji propisano je da komunalna policija vrši komunalno-inspekcijski nadzor nad primjenom propisa kojima se uređuje održavanje dvorišta, bašta, privremenih objekata kao i drugih objekata i površina koje su od uticaja na izgled i uređenost jedinice lokalne samouprave.

Opština Prnjavor

PRNJAVOR: Piceriji Al Del Capo Prnjavor potrebni radnici

Previous article

PRNJAVOR: Inspekcija će kontrolisati zapuštena dvorišta i javne porvšine

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor