NovostiRS/BiH

Novosti: Bezbjedonosne službe BiH prisluškuju Dodika

0

Bezbjednosne službe Bosne i Hercegovine prisluškuju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a nalog da se on stavi pod te mjere izdat je na osnovu zahtjeva tužilaštva u Sarajevu zbog istrage koja je pokrenuta, pišu “Novosti”.

Prema informacijama do kojih su “Novosti” došle, kao obrazloženje za ovaj potez navedeno je da se dokazi protiv Dodika ne mogu pribaviti na drugi način.

Za “Novosti” je tu informaciju potvrdio i Dodik.

“Dobio sam obavještenje od suda u Sarajevu da se protiv mene preduzimaju mjere prisluškivanja, jer znam da moje razgovore prati bar deset agencija. Međutim, ovdje je riječ o tome da neki sud Bosne i Hercegovine preduzima mjere protiv predsjednika Republike i to je problematično. Ali meni to više nije problem, čak me pomalo i zabavlja. Ne znam ni zašto me prisluškuju, kada ja otvoreno kažem da se zalažem za samostalnu Republiku Srpsku”, rekao je Dodik za “Novosti”.

On kaže da ga pokretanje istrage protiv njega ne iznenađuje, jer je to postalo uobičajena praksa.

“Kad god neko napiše da je Dodik kriminalac, tužilac otvori istragu. Ja sam najprogonjeniji čovjek u Bosni i Hercegovini. Ne znam zašto je sud poslao obavještenje o tome, ali pretpostavljam da su se bojali da ne saznamo na drugi način i da se to pretvori u veliki problem. Ovako mogu da kažu — eto, obavjestili smo vas”, rekao je Dodik.

(novosti.rs)

Automobilom udario u masu ljudi u Berlinu

Previous article

DNEVNI HOROSKOP ZA 11. NOVEMBAR: Jarcu će neko ukrasti srce, a Bik će ući u vezu sa osobom koju je skoro upoznao

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti