NovostiRS/BiH

Novo suđenje ubicama dečaka Smaje (4) iz Hadžića: Na kaišu pronađen DNK dve osobe

0

Na unutrašnjem i vanjskom delu kaiša pronađeni su mešani DNK profili dve osobe, gde je dominantan dečakov.To je potvrdila veštak Maja Martinović-Vuk, na ponovljenom suđenju Salihu Arnautoviću, Eni Lipa i njenim roditeljima Muniri i Emiru Lipi, optuženim za ubistvo i zlostavljanje troipogodišnjeg Smaje Ćesira iz Hadžića.

 Oni su prvostepenom presudom u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđeni na ukupno 85 godina, završen je dokazni postupak optužbe u ponovljenom suđenju.

Ranije su Salih Arnautović i Ena Lipa, dečakovi očuh i majka, osuđeni na po 40 godina za ubistvo troipogodišnjeg Smaje Ćesira.

Presudom su obuhvaćeni i baka i ded Munira i Emir Lipa, koji su osuđeni na po dve i po godine zatvora.

Komšinica optužene porodice Zlata Ismić kazala je juče da je Arnautovića videla dva ili tri puta ispred kuće, ali nikad u društvu dečaka i njegove sestre.

– Nisam ih posećivala. Iz njihove kuće sam čula plač dece. Jednom sam ispred kuće videla Enu kako udara Smaju po glavi i to je bio malo jači šamar – navela je Ismićeva.

Veštak neuropsihijatar Omer Ćemalović je veštačio sposobnost optužene četvorke da shvati značenje svojih postupaka.

On je, takođe, rekao da ostaje pri svom nalazu i mišljenju, što znači da Ena nije ispoljavala znake duševnog obolenja, niti je zaostala u razvoju.

Ubijeni dečak Smajo Ćesir

Po njegovim rečima, reč je o nezreloj osobi asocijalnih stavova, egocentričnoj, skromnih intelektualnih sposobnosti, koja ne ume da se trajno veže, te ne ispoljava stid, krivicu i kajanje.

Četvorogodišnji Smajo Ćesir ubijen je 25. februara 2014. u porodičnoj kući u Hadžićima nakon brutalnog premlaćivanja od strane majke Ene Lipe i očuha Saliha Arnautovića.

 Izvor: BH-index.com

Policija će tokom praznika posebno obratiti pažnju na ova četiri prekršaja

Previous article

Humanitarni koncert za teško bolesnog Banjalučanina

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti