MagazinSex i ljubavZanimljivosti

Novo istraživanje: Žene ipak vole fine momke

0

Uvriježeno je mišljenje da žene vole loše momke, ali novo britansko istraživanje sugeriše da će dame prije izabrati dobre i fine nego zgodne muškarce.

momak-cvijece-vino

Ispitanicama su pokazivane fotografije muškaraca uz priču o tome kako se koji ponašao u određenoj situaciji, na primjer dok je prolazio pored beskućnika.

Neki muškarci su se pretvarali da gledaju u telefon, dok su im drugi kupili sendvič. Nakon toga, dame su ocjenjivale sa kojim muškarcima bi se radije zabavljale.

Najpoželjniji su bili fini mladići, koji su pokazali empatiju prema okruženju. Naučnici nisu iznenađeni, jer kad žene prepoznaju dobrotu u nekom muškarcu, odmah to povezuju sa njegovim ponašanjem prema njoj. Pa tako, ako je on dobar prema drugima, sigurno će biti pažljiv i prema partnerki, tretirati je sa poštovanjem, a ima i sve preduslove da bude dobar otac.

Predrasudu da žene obožavaju loše momke, britanski istraživači objašnjavaju time da im je potrebno neko vrijeme da shvate sa kim imaju posla. I zato, fini momci ne moraju da se pretvaraju da su opasni, jer će im dobrota na duže staze obezbijediti više poena.

novosti

Bati Živojinoviću amputirana noga kako bi preživio

Previous article

Glumica Neda Arnerić pala sa terase, TEŠKO POVRJEĐENA!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin